9 dolog, amit ki kell próbálnod októberben

A boldog éttermezés titka a jó kommunikáció

Újra jelentkezünk havi programajánlónkkal, melyben a hónap legtutibb eseményeit szedjük csokorba az igazi lokálpatriótáknak. Kilenc olyan októberi eseményt mutatunk be cikkünkben, melyeket egyenesen tilos kihagyni pécsiként!

hirdetés

1. Tájkerékpározz a Mecseki utakon!

Ja, hogy nem tudod hogyan lehet egyszerre kerékpározni a hegyekben, térképet olvasni és tájékozódni? Próbáld ki! Október 3-4-én lesz a Mecsek Kupával karöltve a Tájkerékpáros Maccabi Kupa és Középtávú Országos Bajnokság, amire természetesen nem csak a bajnokok, de a lelkes érdeklődők is nevezhetnek nyílt kategóriában. Még több információ és nevezés ITT.

2. Parádé a Búza téri piacon

Idén október 3-a az év legjobb napja az igazi piac imádóknak, ugyanis első alkalommal rendezik meg a helyiek a Pécsi Piac Parádét. Ez az esemény abban különbözik a minden szombaton megrendezett Búza téri termelői piactól, hogy a kínálat a rendezvény alkalmával kiegészül kézműves termékekkel, valamint nagyon változatos családi programokkal is. Így a gyermekes családok, de az egyszerűen helyi termékek után érdeklődők is biztosan megtalálják ami nekik kell. Esemény ITT.

CM_Búza_tér_2

3. Hallgass előadást a tehetségről!

Szerencsére a minden évben megrendezett Psziesztán, vagyis a Pécsi Pszichológus Napokon nem csak a pszichológus hallgatók vehetnek részt, hanem gyakorlatilag bármilyen érdeklődő. Az amúgy tavasszal tartott eseménynek október 6-án lesz egy ’lightos’ verziója, a Pszieszta Light I., melynek keretein belül a tehetséggondozásról és a tehetségről hallgathatunk előadást. Helyszíne a PTE-BTK Pszichológia Intézetének B/214-es terme. Facebook esemény ITT.

4. Cannes, Velence és Berlin legjobb filmjei

A pécsi Apolló mozi immár ötödik alkalommal csatlakozik a Mozinet Filmnapokhoz, mely Pécsen kívül még nyolc megyeszékhelyen zajlik október 8. és 11. között. A rendezvény Cannes, Velence, Berlin és San Sebastian legjobb filmjeiből ad válogatást, 9 premier előtti nagyjátékfilmmel, úgyhogy ha igazán mozgókép rajongók vagyunk, akkor erre a hétvégére akár be is költözhetünk a moziba. Persze csak átvitt értelemben. Esemény ITT.

5. Húzd fel a túracipőt!

Október a túra hónapja, a gyönyörű színes táj és a kellemes idő egyszerűen tökéletes az erdőben bóklászásra. Korábbi cikkünkben összeszedtük Baranya legszebb zarándok útjait, melyeket évről-évre érdemes bejárni. ITT vannak a részletes útvonalak.

6.  Adrenalinlöket az autóversenyen

Ha hegy akkor Mecsek, ha autóverseny akkor rallye. Október 16-18-án mérik össze a lóerőket az ország legmenőbb rallye autói, ami nézőként hatalmas élmény, pécsiként pedig életünkben legalább egyszer muszáj kipróbálni! A részletekért látogassunk el a Mecsek Rallye hivatalos oldalára ITT.

rallye5

7. Vitorlázórepülés: itt az idő kipróbálni

Jobb alkalom nem is adódhatna a vitorlázórepülést kipróbálni vágyóknak, hiszen a pécsi Aeroclub a 2015-16-os évben is indít kezdő repülő tanfolyamot. A korhatár 14-99 év. A klub a tanfolyam során biztosítja a szükséges szakmai és műszaki hátteret, így ha mindig is arra vágytunk, hogy valami extrém sportba vágjuk a fejszénk, akkor ne habozzunk. Részletek ITT.

8. Dobj egy fejest a pécsi gasztro életbe

Nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, ha végig szeretnénk kóstolni a nemrégiben nyílt vendéglátó egységek kínálatát, de megéri! Megnyitott a Blöff Bisztró, a Jókai téri Eleven borbár isteni tapas fogásokkal és nedükkel bódít, az STB Street Food and Bar pedig az amerikai street food vonalat képviseli – de a sor még hosszasan folytatódik. Korábban írtunk a teljes listáról, melyet IDE kattintva érhetünk el.

Eleven

9. Tudj meg többet a Facebook-ragadozókról!

“Rendhagyó szülői értekezletet” tart Fekete Rita rendőr alezredesnő, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt ifjúságvédelmi főelőadója. Az előadás során megtudhatjuk, hogy mi az a Facebook-depresszió, a Facebook-függőség és kik azok a Facebook-ragadozók. A Csorba Győző Könyvtárban október 6-án kedden kerül sor az izgalmas szülői értekezletre Az internet veszélyei címmel.