90 évesen is kofa pécsi csarnokban

Október 23-án ünnepelte 90. születésnapját Rózika néni, aki a mai napig rendszeresen árusít a pécsi Vásárcsarnokban. Születésnapja alkalmából köszöntötték fel szombaton. 

hirdetés

 

Scherdán Józsefné, Rózika néni először alkalmi árusként, később azonban már szerződéses viszonyban árusította, árulja termékeit. Rózika néni a szülőhelyén, Nagyárpádon lévő kertben megtermelt virágokat, palántákat és zöldségféléket értékesíti a csarnokban.

scherdán
Girán János köszöntötte fel a 90 éves Rózika nénit

– Amióta a csarnok fennáll, 35 éve itt vagyok,  nyári virágokkal kezdtem  – mondta a 90 éves asszony. – Nyugdíjas éveimet itt töltöttem, hiszen a Bőrgyárból 55 évesen mentem nyugdíjba, azóta ide járok. Ezzel foglaltam el magam és megvolt hozzá az egészségem, hála istennek!

Rózika néni majdnem mindennap árul a csarnokban, bár az idei forróság miatt nyáron egy kis szünetet tartott. De ma is dolgozik még a nagyárpádi földeken. Korán megözvegyült, és mint hadiözvegy nevelte fel fiait, akik szintén a vásárcsarnok bérlői és őstermelőként árulják portékájukat.

Girán János, Pécs alpolgármestere szombaton köszöntötte fel a csarnokban az idős nénit.Mint mondta, a szépkorúak a városban a városért dolgozva élték le életüket, ezért külön tisztelet jár nekik.

– Aki egy ilyen szép életkort egészségben, munkában megért, az legalább egy ilyen kisebb köszöntést is megérdemel – mondta az alpolgármester, aki hozzátette:”ezzel fejezzük ki azt, hogy a város, a városlakók hálásak”.