A baloldaliaknak is elegük van Sorosból

Pécsre érkezett a Munkáspárt vezére, Thürmer Gyula, aki röviden ismertette a nemrég elfogadott választási programjukat és bemutatta a Baranyában induló jelölteket. A kommunista párt jövőre – ahogy ők mondják, a kapitalizmusban – minden választókörzetben indul, hisz benne, hogy elérik az ötszázalékos parlamenti küszöböt és imádkozik a szavazatokért. Soros György módszereit pedig a fasizmushoz hasonlították. 

A rövid csütörtöki sajtótájékoztatón Thürmer Gyula pártelnök elmondta, szerinte válságos helyzetben van Európa. Leszögezte: a leghatározottabban elítélik a migrációt, fellépnek minden és mindenki ellen, aki ide migránsokat akar telepíteni. A menekültek problémáját szerinte helyben kell megoldani.

hirdetés

A Soros-módszer a fasizmusra hasonlít?

A Munkáspárt elutasítja a Soros-beavatkozást Magyarországon. Thürmer Gyula minden átmenet nélkül beszélt a multimilliárdosról, a pártelnök a sorosista módszereket és filozófiát a harmincas évek fasizmusához hasonlította: mindent maga alá rendelni, szétzúzni a nemzetközi kapcsolatokat, beavatkozni a belügyekbe.

A politikus programismertetőjének középpontjában a szegények és rászorulók támogatása állt a tehetősek megsarcolásával együtt. Kétszázezres minimálbér, az ennek tízszerese bérplafonként, minimum százezres adómentes nyugdíj, ingyenes gyógyszer 65 év felett.

Horváth József, Thürmer Gyula, Kós Zoltán és Orbán Kálmán Péter

Indulnak a választásokon

– Természetesen a Munkáspárt elindul a 2018-as országgyűlési választásokon, hiszen még ma is a belpolitikai élet számottevő szereplője – vélekedett. – Önállóan indulunk, ismerve a mai lehetséges partnereket, nem találtunk olyan pártot, akivel egy irányban gondolkodnánk.

“Eltelt egy újabb év a kapitalizmusban, de életünk nem lett gazdagabb, pedig évről évre ígérgetik nekünk. Jövő évben lehetőség kínálkozik rá, hogy ezen közösen változtassunk.”
(Idézet a párt “Boldog karácsonyt!” képeslapjáról)

– Empirikus érzésünk az, hogy egyre többen támogatnak minket, megnőtt irántunk a bizalom az elmúlt négy évben – mondta Thürmer. – A lehetőségeinket felmérve jövőre 1-5 százalék közötti eredményre számítunk, munkálkodunk azon, hogy elérjük a parlamentbe való bejutás küszöbét. Imádkozunk is, hogy ránk szavazzanak. Friss erőre van szükség! – tette hozzá.

Thürmer szerint a Munkáspárt fontos tényező a belpolitikai porondon

A vezető egyébként úgy véli, az ország kormányai az elmúlt években mindent megtettek, amit meg lehetett tenni a haladás, a fejlődés érdekében. Jó úton halad előre az ország.

A Munkáspárt a parlamentbe bejutván gyakorlatilag mindenkivel együttműködne, aki döntéseivel a nép és a dolgozók érdekeit szolgálná.

A baranyai jelöltek

Orbán Kálmán Péter, (Baranya 4-es) Szigetvár választókerületének képviselője elmondta, az Ormánságot képviselvén a leszakadt területet felzárkóztatná.

2014-ben ebben a körzetben nem indítottak jelöltet, így most megmérhetik magukat a baloldaliak.

Kósz Zoltán, (Baranya 2-es) Komló és részben Pécs kerületének jelöltje úgy nyilatkozott, visszaállítaná a terület becsületét, hiszen a második világháború után egy csoda történt azzal a várossal, most pedig nyomorba dőlt megint.
– Többet érdemel a régió – mondta.

2014-ben ebben a körzetben sem volt jelöltje a Munkáspártnak.

Horváth József (Baranya 3-as) Mohács és térségének képviselőjelöltje alapító tagja a Munkáspártnak. Szerinte közmunkás brigádvezetőként és bútorasztalos végzettséggel jól ismeri az emberek problémáit. Jól tudná képviselni azokat – mondta.

Legutóbb ő 0,77 százalékot tudott elhozni a választáson, összesen 332 voksot szerzett, míg a győztes Hargitai János (Fidesz-KDNP) 21625-öt kapott.

Thürmer Gyula azt mondta, Pécsett, a Baranya 1-es vk-ben is nagy erőkkel keresik az indulójukat, de egyelőre még nem találták meg.

Meglehet, hogy nem is lesz, hiszen az előző parlamenti választáson sem volt jelöltjük itt.

Hirdetés