A baranyai rendőröknek hála a legkisebbek is megismerkedhetnek a bűnmegelőzés fontosságával

Hosszú évek óta hozzátartozik a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységéhez, hogy bűnmegelőzéssel kapcsolatos programokat szerveznek a lakosságnak, köztük a legfiatalabbaknak is. Ez nyaranta többek között azt jelenti, hogy igény szerint – meghívásos alapon – a rendőrség munkatársai gyermektáborokba látogatnak, ahol például a nyár és a hétköznapok veszélyeiről beszélgetnek kötetlen formában a kicsikkel.

Berlász Viktória sajtóreferens lapunknak elmondta, a rendőrségen lényegesnek tartják, hogy a bűnmegelőzés fontosságával már fiatalon megismertessék a lakosságot. A gyermekek, mint mondta, fogékonyabbak az új információkra, ráadásul a szabályok betartása így természetessé válhat a számukra már egészen kiskorukban.

hirdetés

Elmondta, bármely tábor vagy nyári foglalkozás szervezőjének lehetősége van rá, hogy felvegye a kapcsolatot velük és meghívja a rendőrkollégákat egy előadás idejére. Természetesen előzetes egyeztetés szükséges, azonban gyakorlatilag korosztálytól függetlenül, bármely célközönségnek tudnak érdekességekkel szolgálni például a strandon, internetezés közben, esetleg idegenekkel való találkozáskor őket érintő kockázatokról.

Hozzátette, volt már arra is példa, hogy egy-egy gyerekcsoport a kapitányságon tett látogatást, ahol megismerkedhettek a rendőri munkával, a felszereléssel, kipróbálhatták a számukra rendkívül izgalmas ujjlenyomatolást.

Amennyiben szeretnénk élni ezzel az izgalmas és tanulságos lehetőséggel, vegyük fel a kapcsolatot a Pécsi Rendőrkapitánysággal és hívjuk meg őket bátran magunkhoz! Az ehhez szükséges elérhetőségeket IDE kattintva láthatjuk.

Hirdetés