A biciklis őrangyalok Pécsre is eljönnek!

Fogalma sincs, hogy hogyan függhet össze a kerékpározás a főzéssel és az adakozással? A budapesti mintára Pécsen is kialakult szerveződés megmutatja szombaton egész napos programsorozat keretein belül, hogyan is kell segíteni a családokon pusztán a kreativitás és egy is tekerés segítségével.

A Budapest Bike Maffia példájára Pécsett is szeretnék a szervezők meghonosítani a közösségi főzéseket, amely során különböző civil szervezetek készítenek finom fogásokat, az ételeket aztán két kerékkel szállítják ki a rászoruló családokhoz.

A fővárosban már nagy hírnévre szert tett biciklis őrangyalok mintájára havi egy alkalommal szerveznének közösségi főzéseket Pécsen is, más civil csoportok bevonásával. Ezeken a főzéseken az önkéntesek az adományokból meleg ételt készítenének, amelyet frissen bedobozolva a kerékpáros segítők szállítanának ki a rászorulóknak, hajléktalanoknak, időseknek, gyermekes családoknak.

Kép forrása: Budapest Bike Maffia Facebook-oldal
Kép forrása: Budapest Bike Maffia Facebook-oldal

A november 7-én tartandó első pécsi megmozdulásnak már most számos együttműködő partnere akadt, többet között a Budapest Bike Maffia, a Baranya Megyei Önkéntes Centrum, a Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, az Élmény Tár Tanoda, a Létra, a Mediátor Egyesület, a Nevelők Háza Egyesület és a Szabadkikötő.

A szombati programhoz még annyit, hogy a szervezőknek az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ belvárosi egységének vezetője segített, hogy kapcsolatba lépjenek a rászoruló családokkal. Az ő javaslatukra a hétvégén 13 családnak, összesen 72 főnek fogják a bicajosok kiszállítani a levest és a sütiadományokat.

A Pécs Bike Maffia egyik szervezője elárulta lapunknak, hogy ezekkel a közös főzésekkel és a főzési helyszíneken megszervezett kulturális programokkal különböző társadalmi rétegeket, különböző korú embereket összefogva szeretnék népszerűsíteni az adományozói kultúrát és a rászorulók segítését.

Bike maffia
Kép forrása: Budapest Bike Maffia Facebook oldala

– Ezeken a közösségi akciókon, programokon törekszünk arra, hogy egy tudatosabban gondolkodó közösséget építsünk, az erre érzékeny pécsi emberek, csoportok, illetve ismert művészek bevonásával – mondja az egyik főszervező.

A szervezők keresik még a pécsi ‘Havasi Zolit’ (a Budapest Bike Maffia vezetője), mivel még nincs olyan ember városunkban, aki összefogná ezt a fajta mozgalmat. Erre a posztra még „várják a jelentkezőket”.

A szombati programról részletesebben:

8:00 – 12:00 óra között közösségi főzés a Szabadkikötőben

10:00 – 12:00 Közös alkotás és játék a Szabadkikötőben:

– Vörös Jutak nemezel,

– Enikővel kekszgolyócskák készülnek,

– a Négy7Emberség programsorozat keretében, SANSZ Játszóház és Kreatív Sarok

12:00 – 14:00 ebéd, ételcsomagok kiszállítása kerékpáros önkéntes futárokkal

17:00 KVÍZ-játék a Budapest Bike Maffiásokkal

20:00 Marcial Bodoo teszi oda a friss, ropogós biteket

A Facebook-eseményt ITT találjuk!

Hirdetés