A megállókban is dolgoznak már a Tüke Busz ellenőrei

A ritkított járatszám és a kisebb utazóközönség ellenére is ugyanúgy dolgoznak a Tüke Busz jegyellenőrei. Mindenki személyes védelme érdekében viszont ezentúl nemcsak a járatokon, hanem a megállókban fel- és leszálláskor kérik az utasok jegyeit, bérleteit.

hirdetés

A Tüke Busz már számos intézkedést hozott a vírus terjedésének lassítása érdekében – megszüntették az első ajtós felszállást, a sofőr közvetlen közelében lévő első részeket elzárták az utazóközönség elől, nincs már lehetőség menetjegyvásárlásra sem. A jegyellenőrök azonban tovább folytatják a munkát, nem csak a forgalmat számlálják, figyelik a jegyek-bérletek érvényességét is. Annyiban változott a megszokott rend, hogy már nem csak az autóbuszon ellenőriznek a munkatársak, hanem a megállóhelyeken felszálláskor és a leszállást követően is kérhetik az utazók jegyét-bérletét.

Közvetlenül le- és felszálláskor csekkolják a jegyeket

Annak ellenére, hogy ritkult a forgalom, ugyanúgy fontos a jegyellenőrök munkája. A szerdai napon a 48-as tértől a belváros felé utazókat ellenőrizték reggel 6-tól 8 óráig. A pótdíjazásba ütközők jelentős része a helyszínen kifizette a bírságot, a többiek csekk formájában kaptak kötelezvényt. Sajnos több pécsi is volt, aki nem túl jól reagált az intézkedésekre szerda reggel. Sokan elég indulatosan reagáltak a jegyellenőrök feladataira, jó döntés volt, hogy közterület-felügyelők is megerősítették jelenlétükkel a munkájukat. Ugyanakkor többen azt is elmondták, helyeslik a szigorúbb fellépést az esetenkénti olyan minősíthetetlen magatartás ellen, amit egyes utasok produkálnak.

Nyilván a cél most sem maga a büntetés, hanem az érvénytelenül utazók számának csökkentése, és azok védelme, akik érvényes menetjeggyel-bérlettel utaznak. Hiszen aki nem fizet a szolgáltatásért, tulajdonképpen azokat károsítja meg, akik megváltják jegyeiket az utazáshoz.

A 48-as téren szerdán reggel ellenőriztek

Folyamatosan zajlanak az ellenőrzések a járatokon, úgy, ahogy eddig – a kiemelt járatok és a nagy utasforgalmú buszmegállók mellett a peremkerületek megállóiban is szolgálatba állnak a jegyellenőrök.

Természetesen az ellenőrök sem maradnak védőfelszerelés nélkül, szájmaszkot, gumikesztyűket, kézfertőtlenítő gélt kapnak a munkavégzéshez.

A munkavégzés maszkban-gumikesztyűben történik