A család kapja a jegybevételt

Kosármeccseken segíthetünk Fűzy Ákos családján Pécsett szeptember 25-én, szerdán. Előbb a fiúk, majd a lányok lépnek pályára a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Jótékonysági mérkőzéseket rendeznek, a bevételt pedig Ákos családja kapja.

hirdetés

Másfél hét múlva szerdán PVSK-Panthers a Kaposvárral játszik jótékonysági mérkőzést 16:30-tól, majd 18:30-tól PEAC-Pécs a PINKK 424-el csap össze a nemrég tragikus autóbalesetben elhunyt egykori pécsi kosáredző, Fűzy Ákos családjának megsegítésére.

A mérkőzésen a játékosok korábbi edzőjük, barátjuk, kollégájuk emléke előtt tisztelegve, várhatóan a közönségszórakoztató játékkal hívják támogatásra a pécsieket.

Fűzy Ákos hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel. Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával.

– Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk – nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László Fűzy Ákos balesete után. “Olyan, mintha a testvéremet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát” – mondta.

Fűzy Ákos akkor halt meg, amikor szeptember 7-én a győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál összeütközött egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban halt meg. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét, rajta kívül hét sérült került kórházba.

A pécsi sikeredző, Fűzy Ákos hamvasztás utáni temetésére 2013. szeptember 21-én 14 órakor, a pécsi köztemetőben kerül sor.

Fotó: MTI

  • Kosaras

    Nemes cselekedet.