A DK alelnöke szerint itt nincs migráció

A Hotel Palatinusban tartott fórumot Gyurcsány Ferenc felesége, a DK-listavezetője, Rónai Sándor, a DK szóvivője, és Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője. Az eseményen megjelent az a Czeglédy Csaba is, akivel szemben húsz gyanúsítottal együtt az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat, de az ellenzékiek mentelmi jogot adtak neki. Mint ismert, a helyi DK-sok egymás között arról tárgyaltak, hogy a tavalyi kampányukat egy bűnöző finanszírozta meg. 

Közel háromszáz érdeklődő gyűlt össze a Hotel Palatinusban. Rónai Sándor, a DK szóvivője, a lista harmadik helyezettje elmondta a fórumon, hogy meglepetésére Pécsen már hatszáz forint egy kiló káposzta, a krumpli ára pedig háromszáz százalékkal nőtt, de elmesélte azt is, hogy nem fog elmenekülni Orbán Viktor elől. Elmesélte azt is, hogy volt egy fideszes barátja, aki annak idején szerette volna igénybe venni a csokot, de végül nem tették,  inkább kiköltöztek Németországba szerencsét próbálni.

Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője elmondta, hogy bármerre mennek az országban, nagyjából értik, hogy miért van szükség a Demokratikus Koalíció munkájára.

– Nem csak az a kérdés, hogy kik az európai magyarok, hanem az is kérdés, hogy mit szeretnének. Békét, nyugalmat, jó életet, egyenjogúságot. Hogy ne kelljen hó végén azon gondolkodni, hogy gyógyszert vegyünk, vagy a számlát fizessük be – mondta el beszédében Molnár, aki Orbán Viktor lányát is ekézte utalgatásokkal, mondván, bizonyára az az igazi európai, akinek voltak szerető szülei, gyermekszobája, tudja, hova való a szemét.

– Mi vagyunk az igazi európai magyarok – fogalmazott.

Kiemelte, hogy Prágában, és Bécsben jó a kórházi ellátás, hogy Stockholmban például kiegyensúlyozottak az emberek, azt is elmondta, hogy mindenhol Orbán Viktort látja, bár szerencsére egyelőre ruhában, de már elképzelte őt meztelenül is. Majd elsütött egy ízléstelen, pornográftartalmú viccet a kivégzett Ceausescu-házaspárról. A rendkívül ízléses kijelentését azzal folytatta, Orbán csak azért nem vetkőzik le, mert tiszteletben tartja az emberek esztétikai érzékét.

– Itt csak migrációról van szó, ami nincsen, és Sorosról, aki sosem jár erre – mondta Molnár, majd hozzátette, hogy ha lenne európai minimálnyugdíj, nem lenne szükség Erzsébet-utalványra, majd kiemelte, hogy még a britek sem tudnak kilépni az Európai Unióból, mert három év után elkezdték olvasgatni az apró betűs részt. Ha a briteknek nem sikerül, nekünk hogy sikerülne? – tette fel a fórumon, aki szerint Orbán Viktor egy vesztes, politikai értelemben a szakadékba hajt. Ha ő marad, akkor „reggelire Sorost, ebédre Brüsszelt, vacsorára migránsokat tálalnak fel nekünk”.

Képünk 2015-ben készült a baranyai határon, a kerítés megépítése előtt. Molnár Csaba szerint itt nincs migráció.

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a DK-listavezetője szerint Brüsszelnek és az Európai Uniónak nincs hatásköre arra, hogy „az országát elszegényítő miniszterelnök” ellen fellépjen, azért van szükség az Európai Egyesült Államokra, hogy fel tudjanak lépni ellene. Hangsúlyozta a fórumon, hogy már csak azért is érdemes az Európai Egyesült Államokra szavazni, mert ez Orbán Viktornak nem tetszik.

Gyurcsány felesége kiemelte a DK programjából az európai „egészségügyi minimumot”, és elmondta, hogy a kivándorlást egységes európai minimálbérrel állítaná meg, de az európai minimálnyugdíj, illetve családi pótlék bevezetéséről is beszélt. Szerinte az egészségügy „rohad le”, hiszen a miniszterelnök nyolc éve nem nyúlt hozzá.

Érdekesség, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi pártja, az MSZP annak idején még azzal kampányolt az uniós csatlakozás előtt, hogy nyugodtan mehetünk külföldre, Bécsben nyithatunk cukrászdát, sőt, Gyurcsány Ferenc azt is kijelentette: „el lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni! Tessék!”

Mint ismert, Pécsen annyira lerohad az egészségügy, hogy felújították a 400 ágyas klinikát, új onkológiai centrum, új rehabilitációs központ, új rendelőintézet, új vérellátó központ épült, a Lánc utcain rendelőintézet mellet több orvosi rendelőt felújítottak már, jelenleg is zajlik az uránvárosi rendelőintézet felújítása is.

A DK-s elmondta, hogy nagy szerencséje Orbán Viktornak, hogy soha nem látott gazdasági növekedés tapasztalható az elmúlt időszakban. Mint mondta, a családi adókedvezmény csak akkor jó, ha több százezer forintos a fizetése egy házaspárnak, de hangsúlyozta, hogy szerinte sem lehet minden embernek segíteni. Majd pedig arról beszélt, hogy hozzá sírva jönnek oda az emberek…

Gyurcsány felesége annak az Apró Antalnak az unokája, aki a Wikipédia szerint a Rákosi-korszakban miniszter volt, az 1956-os forradalom résztvevőit fasiszta csőcseléknek nevezte és személyesen felügyelte a mártír magyar miniszterelnök, Nagy Imre perét. Végül ő jelentette be a Parlamentben kivégzését is, amit a „nép jogos elégtételének, az ellenforradalom méltó megbosszulásának” tartott.  A Gyurcsány család ma is abban a villában él, amit az ezért „elvégzett munkájáért” kapott Apró Antal.

hirdetés