A DK jelöltjei is bemutatkoztak

dk (6)

hirdetés

A Demokratikus Koalíció pécsi szervezete pénteken mutatta be baranyai képviselőjelöltjeit. Munkahelyteremtést, élhetőbb várost, jobb közbiztonságot akarnak.

Négy körzetben is indítana jelöltet a DK Baranyában – derült ki a pénteki sajtótájékoztatón, amit Varjú László pártigazgató jelenlétében tartottak az egyik uránvárosi étteremben. Az I. számú körzetben (Pécs) Kunszt Márta, volt szocialista alpolgármester, egyetemi oktató az aspiráns, a II. számúban (Pécs-Komló) Nagy Ferenc nyugdíjas, a III. számúban (Mohács) Zátonyi Zita mérettetné meg magát, a négyesben (Szigetvár-Siklós) dr. Sütő László, baksai háziorvos a jelölt.

Kunszt Márta a programjukról szólva közölte: nagyon fontos a közbiztonság helyreállítása, az adóterhek csökkentése, de az egyetem helyzetét is rendezni kell. Szerinte vissza kell állítani az önkormányzatiságot, az autonómiát, hogy sokkal jobb helyzetbe tudják hozni a vállalkozásokat, amelyek munkahelyeket szeretnének teremteni a városban. Ezt ugyanakkor az önkormányzatnak is meg kell tennie – mondta.

Nagy Ferenc hozzátette: ő több évtizedes mozgalmi tapasztalattal a háta mögött vesz részt a DK munkájában, s bár nyugdíjas, úgy véli, kortól függetlenül is lehet képviselni a párt törekvéseit, programját. Pécsett is lehetőséget kell teremteni arra, hogy kétkezi munkások dolgozzanak – mondta. Megjegyezte: Pécset élhetőbbé kellene tenni, mert például nincs folyója, amely mellett barátságosan lehetne élni.

dk (5)
Kunszt Márta, Varjú László, Nagy Ferenc és Sütő László

Az évtizedek óta baksai háziorvosként tevékenykedő Sütő László elmondta: egy értelmiséginek kötelessége kiállnia azokért, akik között él. Ő pedig munkája során megdöbbentő szegénységgel találkozott, így orvosként nem maradhat tétlen.

– Az előző rendszerben elítéltek államellenes izgatás miatt – mondta Sütő László, aki a Kisgazdapártnak megyei elnöke is volt még a kilencvenes években. Most úgy véli, a Fidesz politizálása a korai Kádár-korszak közhangulatát  idézi, ezért vállalt újra szerepet a közéletben.

Zátonyi Zita nem jelent meg a tájékoztatón. Ő korábban a szocialista párt színeiben politizált Baranyában.

A DK pártigazgatója, Varjú László egyébként még azt is elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a demokratikus ellenzék összefogjon, és le tudják váltani Orbán Viktor rendszerét.

 • laci

  csodálatos a nagyfere…. ilyen hülyeséget még a 3 éves unokám sem mond

 • Minek?

  Tök felesleges volt ez az egész bemutatósdi, mert a végén a ballibek úgyis összeborulnak, így ezek az emberek el sem indulnak a választáson, Tóth Berci meg Szakács nem hiszem, hogy visszalépnek Kunszt meg Nagy javára.

 • kóóórmányváltó

  Vannak emberek, akik abból űznek sportot, hogy rögtön valamit kifogásolnak.
  Móka mikinek, meg a munkatársnak csak annyit: igen nincs folyója Pécsnek. Ha lenne, más volna a helyzet. Ki beszélt itt arról, hogy ásni kell. Egy kicsit félreérthető lett volna a címszavakban közöltek? Hmmm
  Van ilyen. kinek, kinek a maga módján.
  Nem kötelező szimpatizánsnak lenni, nem kötelező ezt a kóóóórmányt leváltók táborához tartozni.
  Nyugodtan ott lehet maradni, ahol most. És…. a MOST, gondolom érthető, hogy mit jelent?!
  Nálam a baloldal a nyerő, és ebben a DK is benne van!

 • volt munkatárs

  Nagy Ferenc megállapította,hogy Pécsnek nincs folyója.A kétkezi munkások majd ásnak egy csatornát a Dunáig,így Pécs élhetőbb lesz.Utoljára ilyet Rákosi Mátyás akart csinálni.
  Gratulálok a DK-nak,előre az ötéves terv céljainak végrehajtásához.

 • Móka

  Nagy Ferencnél jókat bevettem. Ez a mozgalmi múlt sem gyenge, de a folyós rész egyenesen csodálatos 🙂