A farkastámadás áldozata megvédi az állatkert igazgatóját

Maradandó sérüléseket okozott a pécsi Rappai Somának a húsz évvel ezelőtti farkastámadás. A fiatalember ennek ellenére szereti az állatokat, és szerinte jó döntést hozott Szatyor Miklós, az állatkert igazgatója.

A pécsi zoo igazgatóját, Szatyor Miklóst már meg is fenyegették a Facebookon keresztül, miközben több ezren írásban követelik a lemondását. Mindezt azért, mert egy állatkertben felnőtt, kiszámíthatatlan viselkedésű szökött farkast lelőtt vasárnap.

Sokan emlékeznek arra, hogy 1995-ben egy, szintén a pécsi állatkertből kiszabaduló farkas támadott meg több embert is.

Az egyik áldozat a most 23 éves Rappai Soma, aki akkor mindössze háromesztendős volt. Mint mondta, a Mecsekben kirándultak a családtagokkal, keresztanyja vigyázott rájuk. Ő egy picit hátrébb volt a többiektől, így kaphatta el a farkas.

– A keresztanyukám csak annyit hallott, hogy felordítok, és látta, hogy valami elkapott és a bokorba vonszol. Tiszta vér volt minden. Menteni akart és elkezdte az állat szemét nyomni – mesélte a PécsMa.hu-nak Rappai Soma. – Ezzel hatalmas fájdalmat okozhatott a farkasnak, a vadállat ezért el is engedett. Ekkor viszont őt harapta meg, szerencsére csak a lábán, mert várandós kismama volt.

Ezt követően – mivel akkor még nem voltak mobiltelefonok – futva kértek segítséget és végül a TV-toronynál tudtak mentőt hívni.

Egy hétig volt kórházban Rappai Soma, akinek széttört az állkapcsa, a szeme mellett és a tarkóján azóta is viseli a brutális támadás nyomait. Az állkapcsát pedig csak a közelmúltban tudták teljesen helyreállítani.

A fiatalember a történtek ellenére nem fél az állatoktól, kedvenc állata pedig a farkas lett.

– Valahogy erre lettem predesztinálva, és magam is szeretem az állatokat, sajnálom is a farkast, de Szatyor Miklós igazgatónak – ahogy olvastam a beszámolókat – nem nagyon volt más választása az adott körülmények között. Emberéletek megóvása volt a cél, ezért nem lehet őt meghurcolni – mondta a fiatalember.

– Húsz éve csak azt követően értesültek az emberek a szökésről, miután már két gyermeket megtámadott a farkas, most viszont egyből elkezdték keresni és egyből szóltak a hatóságoknak – fejezte be Rappai Soma.

Az Origo megszólaltatta Horkai Zoltán farkastrénert, aki szintén kiállt Szatyor Miklós mellett.

– „Menjenek a p…ába a magukat állatvédőnek tartó méregzöldek, csak egy laikus idióta gondolhatja, hogy az igazgatót ki kellene rúgni, vagy hogy az állatot el lehetett volna kábítani” – fortyant fel az állatkoordinátor a lapnak adott interjújában.

9 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem viselt semmit. Az erdőben egy tisztáson napozóágyban itta a koktélt, majd mikor a gomolygó cigifüstből kikukkantott és észrevette hogy a csúnya állatkertes pacák les rá, mancsával szamárfület formálva hol a homlokát, hol a fertáját mutogatta, hogy hova kéri az ólmot. Eközben a csúnya állatkertes pacák elkezdte az ecc-pecc kezdetű kiszámolót, hogy melyik lövedéket is használja, de közben észrevette, hogy kifogyott a kábítótöltény, ezért megkérte a kedves farkast, várja már meg míg befut a szállítmány. Pechjére a szelíd farkas nem azt mondta h okézsoké, hanem bemutatott a csúnya bácsinak, aki végképp elvesztette a türelmét, lévén több napja ez volt az első találkozásuk, így a feszültségtől remegő mutatóujja véletlen megrándult a ravaszon, lelőtte a kedves, szelíd, ártatlan farkaskát. Ennyi történt, se több se kevesebb. Aki nem hiszi biztos jobban tudja.

  2. Sajnos, az elborult agyú állatvédők – gondolkodás nélkül – azonnal, őrjöngve – támadnak!

  3. Nem kell úgy felkapni a vizet, mert eltiltottak a láthatástól. Utald át a gyerektartást, ráérsz utána gondolkodni, hogy ki az apa.

  4. Vannak,és a képességedet elnézve idősebbek mit te lehetsz. Az előzményekből ne felejtsd kitörölni az utolsó órát,mert anyjáék rájönnek hogy piszkáltad a gépet.

  5. Add oda te a gyerekeidet farkaseledelnek. Ja, hogy nincs? Ha majd lesz, remélem jelentkezik érte valamilyen ragadozó.

  6. “Csak 1 laikus idióta szerint lehet elkábítani !” Te ártány ! Mit viselt az a szerencsétlen állat , lovasvértet ?

Comments are closed.