A fiatal vállalkozókat segítik Pécsen

Egy hét ismét arról szól, hogy miként kaphatnak segítséget a pécsi vállalkozók. Mindegy, hogy éppen saját üzletünk megnyitásának küszöbén állunk, vagy már vezetjük saját cégünket, a Fiatal Vállalkozók Hete ingyenes rendezvény keretében hasznos tanácsokat zsebelhetünk be és értékes kapcsolatokat építhetünk.

A FIVOSZ, a Szálkai Könyvelő-és Adótanácsadó Iroda, a PBKIK és a Geonardo társszervezésében tizedik alkalommal rendezik meg a Fiatal Vállalkozók Hetét november 16-án a pécsi iparkamarában.

A rendezvény fő témája idén az lesz, hogy miként lehet segíteni a 18-40 éves korosztályt abban, hogy vállalkozóvá váljon, és ha vállalkozik, milyen módon lehet sikeres. Ha egy utolsó lökésre várunk csak az induláshoz, vagy technikai- és marketingötletekre szomjazunk, a rendezvény igen hasznosnak ígérkezik.

A pécsi program tematikája leginkább a digitális vállalkozásokról fog szólni, fontos téma lesz, hogy hogyan változtatja meg az életet a digitalizáció a következő évtizedekben, és az is, hogy akkor van a legnagyobb esélye egy cégnek a fejlődésre, ha nemzetközi szinten gondolkodik.

Mivel a pécsi rendezvény célja, hogy a résztvevők, a fiatal és a tapasztalt vállalkozók számára egyaránt olyan innovatív lehetőségeket és sikersztorikat mutasson be, amelyek érdemben hozzájárulhatnak vállalkozásaik jövőbeli sikereihez, ezért nem csak frontális előadásokat hallhatunk.

Azon a biztos tudáson kívül, ami a “nagy könyvben meg van írva”, személyes tanácsokat is gyűjthetünk, hiszen az előadók között tapasztalt szakemberek, üzletvezetők szerepelnek, akik nyitottak bármilyen kérdésre a vállalkozásvezetéssel kapcsolatban.

Az eseményen találkozhatunk személyesen többek között az idén 10 éves Oszkar.com egyik alapítójával, Prácser Attilával, aki a telekocsi kulisszatitkairól és a legérdekesebb sztorikról fog mesélni a hallgatóságnak.

Ne felejtsük, hogy a részvétel bár regisztrációhoz kötött, mégis ingyenes, így bárki előtt nyitva áll a kapu. A részletes programért és a Facebook-eseményhez kattintsunk ide!

Ha elhatároztuk magunkat, itt a lehetőség!

Immár ötödjére indul el Pécsett, az országban egyedülálló Önindító program, amelyben a kreatív ipar és a turizmus élvez kiemelt figyelmet, ennek keretében újra húsz kreatív fiatal pécsi “indulhat be” az anyagi és szakmai támogatásnak köszönhetően. A programban eddig összesen 78-an vettek részt és ebből 72-en vállalkozást is indítottak.

Sikersztoriból is akad bőven, hiszen köztük van L. Molnár Edit és Steiner Lídia, akik amerikai díjat is kaptak mesekönyveikért, valamint Szolga Hajnal, az újrahasznosított designtermékeket készítő cég, a Licorice vezetője. Említésre méltó még Tanó Móni, aki country-stílusú textilekből készít táskákat és kiegészítőket saját tervei alapján; Gajcsi Blanka, aki egyedi ezüst ékszereket tervez, de érdemes beszélni Helstáb Martinról is, aki sok más elismerés mellett nemrég a 62. Országos Függetlenfilm Fesztivál fődíját vehette át animációs kategóriában.

Nem fejelződött még be a Fiatalok vállalkozóvá válásának a programja (GINOP 5.2.2.-5.2.3.) sem, mely keretein belül 3 millió forintos vissza nem térítendő tőkét kaphatnak azon fiatal vállalkozók akik a programban részt vesznek. A program ismertetésére a rendezvényen sor kerül, így ha valaki most szeretne indulni, ez nagyszerű alkalom, hogy versenyelőnyt szerezzen.

hirdetés

Hirdetés