A gyógyhotel mellett lesz az új Vásárcsarnok

A déli gyümölcsöket leszámítva jobbak az árak, mint a multikban

A napokban tették le az új belvárosi gyógyhotel alapkövét a volt Rák Café helyén. A bejelentést követően sokakban felmerült a kérdés, hogy akkor mégis hova kerül majd az új vásárcsarnok. Hát mellé!

hirdetés

A két épület egy hatalmas, hónapok óta üresen álló területen épül majd fel egymás mellé. A gyógyhotel a nyugati részét, míg az ide tervezendő vásárcsarnok a keleti felét foglalja majd el a teleknek. A 14 ezer négyzetméternyi belvárosi területnek azonban közel egyharmadát veszi el az új szálloda, mintegy 5 ezer négyzetmétert, a fennmaradó 9 ezer négyzetmétert a vásárcsarnoknak szánják.

– Ez utóbbi terület jóval nagyobb, mint ahol a jelenlegi csarnok áll, így az új épület is elfér rajta – mondta Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója. –  Már a medihotel tervezésekor folyamatosan egyeztettünk, és már ekkor a beruházók figyelembe vették azt, hogy a városnak milyen elképzelései vannak a fennmaradó részt illetően. Folyamatosan egyeztettek a város illetékes szakembereivel, a városvezetéssel a beruházók.

A többszintes, modern Vásárcsarnokban kiemelt helyet kapnának a helyi, pécsi termékek – tudtuk meg. A régi csarnokból pedig igényes földalatti parkolóházat alakítanak ki a tervek szerint, felette pedig park lesz.