A Jobbik a költségvetésről

A jobbikos Fogarasi Gábor a más pártok képviselőit, míg a szintén jobbikos Gyimesi Gábor az önkormányzati cégeket ostorozta keddi sajtótájékoztatójukon, amit a legutóbbi közgyűlésen történtek kapcsán tartottak.

A két ellenzéki képviselő a vég kezdetéről beszélt a város jövőjét illetően. Legalábbis ezekkel a szavakkal összegezték tapasztalataikat az ülés zárszámadásának elfogadását követően.

Fogarasi Gábor szerint probléma az elvándorlás, mindez az alacsony bérekből adódik. Ennél fogva a közgyűlésen is reménykedett benne, hogy a bérunió ügyét napirendre veszik, de nem ez történt. Mint mondta, kikérte a szavazás jegyzőkönyvét és nyilvánossá teszi Facebook-oldalán, majd a nemmel szavazó képviselőtársak telefonos elérhetőségét is csatolja, hogy bárki hívogathassa őket.

Gyimesi Gábor szerint az önkormányzati cégek veszteségesek, „felelőtlen pénzszórás” zajlik, csillagászati összegeket keresnek a vezetők, és indokolatlan prémiumokat kapnak.

Kitért a buszközlekedés katasztrofális állapotára, kifogásolta a nemrégiben bevezetett fonódó menetrendet, ennek zsúfoltsága több százmillió forintos pluszköltséget jelent Gyimesi szerint.
Többször leszögezte: ez az összeomlás kezdete.

Gyimesi elmondta, álláspontjuk szerint a reptér eladásának ötlete visszás, egy kényszermegoldás, amivel el lehet simítani a város fennálló többmilliárdos hiányát.