A Jobbik szerint nem kellenek a külföldi befektetők

Nem kímélte a Zsolnay-ügy szereplőit a Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője, mindenki kapott hideget-meleget.

hirdetés

A sajtóeseményen előbb Fogarasi Gábor beszélt felháborodásáról, hogy önkormányzati képviselőként a médiából kell értesülnie a Zsolnay-ügy fejleményeiről. De ez csak a kezdet volt.

– Problémának érzem azt is, hogy az előző testületi ülésen kiosztásos előterjesztés formájában került elénk a Ledina Kerámia Kft. megalapításáról szóló előterjesztés – fogalmazott.

jobbik - zsolnay2
A képviselők nem kíméltek senkit

A téma kapcsán megjegyezte, hogy nem támogatják Szabó Iván ügyvéd tevékenységét, aki felügyelőbizottsági tagságot kapott a Ledina Kerámia Kft.-ben. Ráadásul szerinte mivel a másik két tag is “erősen Fidesz-közeli” személy, rosszallotta, hogy az ellenzék nem tudott tagot delegálni a testületbe.

Gyimesi Gábor sem az önkormányzatot, sem Bachar Najarit nem kímélte mondandójában. Az ügy tanulságait levonva arra a következtetésre jutott, hogy nem érdemes hinni a külföldről érkezett befektetők munkahelyteremtési ígérgetéseinek.

– Sajnos mindenki elhiszi azt a butaságot, hogy ha jön egy külföldi befektető, akkor ő majd munkahelyeket fog teremteni, megoldja a magyar gazdaság problémáit, sikeresen működtet nagy cégeket – mondta a politikus.

Cséplő Petra nem tárgyalt a képviselőkkel
A Zsolnay-gyár vezetősége pár hete e-mailben kereste meg a pécsi képviselőket, időpontot kérve egy találkozóra, amelyen tájékoztatták volna álláspontjukról a politikusokat. Kérdésünkre a Jobbik képviselői elmondták, hogy nem jött létre a megbeszélés, mert Cséplő Petra nem jelent meg az általuk megadott – egyébként Cséplő által javasolt – időpontban.

A képviselő szerint Bachar Najari azt vállalta Pécsre érkezésekor, hogy megoldja a lerobbant, rossz állapotban lévő gyár problémáit, méghozzá Magyarországon zajló beruházások, építkezések, megrendelések révén. Gyimesi szerint kérdés, hogy miért kellett a manufaktúra megmentéséhez külföldi befektető?

Gyimesi Gábor szerint a Zsolnay-ügy megmutatta, hogy nincs szükség ezekre a nagypénzű – akár külföldi, akár hazai – “okoskodó” emberekre.