A Jobbiknak baja van a sporttal

A napokban a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) közölte, stratégiai megállapodást kötött a PEAC-cal a kézilabdás fiúkkal kapcsolatosan. Az ősszel az NB II.-ben induló csapat így már az egyetemi csapat égisze alatt játszhat. A döntés kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Jobbik, amin kiderült, hogy a gyerekek szeretik a csapatsportot és szennylapot olvasnak a jobbikosok. 

hirdetés

Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselőjének nem tetszik a megállapodás, ahogy fogalmazott, a Pécsi Hírek nevű „szennylapból” értesült arról, amit szégyenteljesnek titulált. Pécs sporthelyzete szerinte jelenleg kilátástalan.

Gyimesi szerint a PVSE kézisei tavaly nem kaptak városi támogatást, de be tudták fejezni a bajnokságot a 6. helyen, ellentétben a PEAC-cal, amelyik az NB II.-ben hihetetlenül alacsony szinten űzi ezt a sportot. Az is szégyen, hogy a komlóikkal akar a PSN Zrt. együttműködni.

– Ki az a Réfi Eszter, mit tett ő le az asztalra? – szólt oda még egyet a PSN Zrt. sportiskolájának vezetőjének, aki egyébként Európa-bajnok volt korábban, és számos tehetséges gyermeket, fiatalt edz.

Gyimesi arról is beszélt, hogy a “gyerekek szeretik a csapatsportokat, lehet őket terelni a kézilabda, a kosárlabda felé, mit tudom én hová”. Ha focizni akar később, akkor csak az NB III-as nagycsapat jöhet szóba, de a kosárlabdázás esetén a pécsi Rátgéber Akadémia meg azért nem jó szerinte, hiába van itt, mert az “országos”.

– Pécsen nincs jövőképe a sportnak – szögezte le. – Van egy impotens városvezetésünk, akit jó lenne elzavarni a fenébe, és nagyon messzire kellene elzavarni Réfi Esztert és Vári Attilát, a kétszeres olimpiai bajnokot. Elutasítjuk ezt az egészet, ami a városban történik.

Gyimesi szerint arról is a városvezetés tehet, hogy az egyébként korábban a Matyi Dezső által tulajdonolt PMFC nem indulhatott az NB I-ben. Pártja álláspontja tehát a PVSE pénzügyi támogatása lenne, ahogy Gyimesi elmondta, 10-20 millió forintból a szakemberek egy fiatal, élvonalbeli csapatot tudnának összerakni.

Érdekesség, hogy a sajtótájékoztatón mintha már egy mások által névtelenül írt és egy jobboldali blogon megjelent szöveget mondott volna vissza a képviselő.

  • András Szekeres

    Aki nem tud arabusul…és aki nem tudja az tanítja esete a sporttal.