A jobboldali ellenzék erős, szakmai kontrollt ígér Pécsett

Erős, szakmai kontrollt, valamint a pécsiek érdekeit képviseli majd a városi közgyűlésben a Fidesz-KDNP-ÖPE hét képviselője – jelentette be Hoppál Péter, a Fidesz városi elnöke. A szerdán tartott sajtótájékoztatón bemutatták az új frakciók vezetőit, valamint kitértek Péterffy Attila polgármester közleményére is.

hirdetés
Uránia Mozi

A pécsi Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület nemcsak választási szövetséget kötött, hanem a jövőben is együtt dolgoznak majd a Városházán. Ellenzékből vállalja a város szakmai kontrollját a szövetség – tett ígéretet Hoppál Péter annak a 22 ezer választópolgárnak, akik október 13-án a Fidesz-KNDP-ÖPE jelöltjeire szavaztak Pécsett.

– Tudjuk azt, hogyha a most megválasztott városvezetés nincs kontroll alatt, akkor mire képesek. Ha tehetik, akkor eladják a pécsi értékeket, a pécsi vagyont kiárusítják, eladósítják a várost, emellett pedig milliárdos jutalmakat osztogatnak maguknak – mondta Hoppál Péter.

Péterffy közleményére is kitértek, amire a Magyar Államkincstár is válaszolt

Átadás-átvétel

Hoppál Péter Péterffy Attila keddi sajtóközleményére is kitért.

– Négy munkanappal azután, hogy Péterffy átvette a várost, egy kaotikus és szakmaiatlan közleményt adott ki, amire nem sokkal ezelőtt a Magyar Államkincstár válaszolt – mondta Hoppál Péter. – A Magyar Államkincstár – ami szakmai felügyeletét végzi napjainkban is a  pécsi költségvetésnek – olyan közleményt adott ki, amelyben világossá teszik, hogy Péterffy Attila vagy nem ért ahhoz, amiről beszél vagy megvezették; közleménye köszönőviszonyban sincs az igazsággal, ezt pedig most a Magyar Államkincstár is leleplezte – tette hozzá Hoppál Péter.

Hoppál: válaszolt a Magyar Államkincstár

Hoppál Péter részletezte a Magyar Államkincstár által adott választ, amelyben arról írnak, hogy a város kasszájában 4 milliárd forint jelenlegi, azonnali plusz van és a további adóbevételek még be sem érkeztek.

Hoppál kitért arra is, hogy Péterffy Attila, aki még esküjét le sem tette, olyan hangnemben küldözget „utasítom” és „megtiltom” leveleket a városi intézmények vezetőinek, köztük óvoda, iskola, szociális intézmények vezetőinek, amiből az olvasható ki, hogy ellenségnek tekinti a pécsieket, nem pedig partnereknek.

Bejelentette azt is, hogy az alakuló ülésen, a közgyűlésbe bekerült képviselők két frakciót alakítanak. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviselőiből négyfős frakciót alakítanak. Ennek vezetője lesz dr. Csizmadia Péter.

– A következő időszakban az eddigi városi ellenzék magatartásához képest merőben eltérő, minőségi városi ellenzékre készülünk. Az elmúlt 10 évben megszerezett tudást és tapasztalatot kívánjuk a pécsi városlakók javára felhasználni ellenzéki pozícióban is – mondta dr. Csizmadia Péter. A Fidesz frakciójának vezetője hozzátette: minden olyan városvezetési javaslatot támogatni fognak, ami a pécsiek érdekeit szolgálja, de ellenezni fogják azokat a javaslatokat, amikről az a meggyőződés, hogy szemben állnak a pécsiek érdekeivel.

A másik frakció az ÖPE-KDNP lesz, amit Kővári János vezet majd. Az új frakcióvezető a sajtótájékoztatón bemutatta azt az átadás-átvételi dokumentumot, amit Péterffy pár napja írt alá.

– A jegyző és a kormányhivatal illetékesei is részt vettek ezen az átadáson, tehát az átadást-átvételt hitelesnek kell tekinteni, hiszen minden fél elismerte, hogy megismerte  a város vagyoni helyzetét, kötelezettségeit és ezeket tudomásul vette – mondta Kővári János. Az ÖPE-KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: semmi nem igazolja, hogy csődben lenne a város.

Kővári is kifogásolta azt a „tiltó” és „utasító” e-mailt, amit az intézményvezetők, óvodák, szociális intézmények vezetőinek küldött az elmúlt napokban. Kővári arra kérte Péterffyt: legyen alázatosabb, úgy, ahogy azt a kampányban is ígérte.