A keleti városrész sem marad ki a fejlesztésekből

Pécs-Vasas után Pécs-Somogy is egy teljesen megújult könyvtárral gazdagodott. A köteteket a Csorba Győző Könyvtár biztosította a helyieknek, akik nagy örömmel vették birtokba a helyiséget a művelődési házban. Ráadásul a kétezer kötetes állomány folyamatosan bővülni fog.

A helyi óvodások vidám megnyitó műsorukat követően gyorsan birtokba vették az impozáns KönyvtárPontot a pécs-somogyi művelődési házban. A kis könyvtár megújítása is része annak a nagyszabású fejlesztési programnak, ami a keleti városrészekre koncentrál.

Őri László alpolgármester a KönyvtárPont megnyitóján elmondta, Pécs keleti városrészei – Somogy, Vasas, Hird – méltatlanul maradtak ki a 2010-es év során lezajlott EKF-fejlesztésekből. Ezért a városvezetés most jelentős figyelmet fordít ezekre a területekre, bepótolva a lemaradást.

Őri László a városrészben zajló fejlesztéseket hangsúlyozta

Emlékeztetett, hogy most az elmúlt két évtized legnagyobb, több milliárdos intézményfejlesztési programjának keretében megújul az összes önkormányzati tulajdonú gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelő, Huba Csaba képviselő többszöri szorgalmazására elkezdődött a hirdi bekötő út fejlesztése, a hirdi óvoda felújítása nemsokára kezdődik, a vasasi óvodáé pedig már a végén jár. Utóbbi óvodát közösen meg is tekintették, hogy szemügyre vegyék, hol tartanak a munkálatok.

– Jól látható az a nagyon tudatos városfejlesztési munka, ami kifejezetten Pécs keleti városrészeire fordítja a figyelmet, hét évvel az Európa Kulturális Fővárosa cím viselése után – mondta Őri László alpolgármester. –Korántsem elhanyagolható szempont továbbá a közösségek megerősítése, a közösségi élet élénkítése. Többek között ebből a megfontolásból szépült meg a közösségi ház is, és most ezért újult meg a KönyvtárPont.

Ugyanezen a helyen nemrég játszóteret adtak át, a kertet is bővítették.

Őri László és Huba Csaba vetettek egy pillantást a vasasi óvodára is

Huba Csaba, Pécs-Somogy önkormányzati képviselője a könyvtárak fontosságáról beszélt, a pótolhatatlan és múlhatatlan élményről, amit az olvasás okoz. Elmondta, már az is nagy eredménynek számít, hogy a városrész rendelkezik könyvtárral, az pedig, hogy egy teljesen megújult állományt kaptak a Csorba Győző Könyvtárnak köszönhetően, örömmel tölti el a helyieket.

Örömmel vették birtokba a gyerekek a könyvtárat, ahol nem csak olvasni lehet

Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója kiemelte, az intézmény feltett szándéka a helyi közösségek erősítése itt is, akárcsak Vasason. Biztosította a somogyiakat arról, hogy folyamatosan figyelik majd az itteniek igényeit és ennek megfelelően rendszeresen meg fogják újítani a kétezer kötetes állományt.