A lakók is parkot akarnak

Ahogy más, egy-egy városrészt vagy témát érintő fejlesztés kapcsán is megkérdezték a városlakókat, ezúttal a Magasház környékén élőket kérdezték meg arról, hogy mit szeretnének látni a toronyház helyén.

hirdetés

A Magasház konzultációt azért indították el, mert előzetesen többen mondták azt, hogy szeretnék, ha megmaradna a mostani elkerülő út, sokan kutyafuttató, fitneszpark vagy játszótér létrehozását javasolták, de többen voltak, akik új boltot látnának szívesen a területen.

Fazekas Orsolya, a terület önkormányzati képviselője a csütörtöki közgyűlésen ismertette a válaszokat. Mint mondta, a válaszadók 77 százaléka pihenésre alkalmas parkot szeretne az épület helyén, ellenben a többség, 54 százalék nem akar Magasház-emlékműt. Az ott élők pedig azt is szeretnék (60 százalék), hogyha a régi közlekedési rend állna helyre, azaz a mostani elkerülő utat megszüntetnék.

A többség játszóteret is szeretne, és olyan programokat is, amelyek nyugdíjasoknak, gyereknek, családoknak szólnak, de felvetették a termelőpiac megrendezésének ötletét is.

Az LMP-s képviselő, Keresztes László Lóránt és a DK-s képviselő Kunszt Márta ugyanakkor azt a kérdést feszegette, hogy miért tartották meg a konzultációt, mert szerintük már korábban eldőlt, hogy park lesz a helyszínen. Fazekas Orsolya szerint azonban tisztában akartak lenni a lakosság véleményével, valamint azzal is, hogy milyen programokat szeretnének látni a parkban.