A Ledina Kerámia nem utánozza a Zsolnay-gyárat

Közleményt juttatott el lapunkhoz Erdei Viktor, a Ledina Kerámia Kft. ügyvezetője, aki a sajtóban megjelent hírekre kívánt reagálni. Az írást változtatás nélkül közöljük.

hirdetés

“Számos téves, féligazságokat tartalmazó, egyoldalú közleményt jelentetett meg a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., amelynek láthatóan az a célja, hogy továbbra is fenntartsa „a háborús hangulatot” a médiában és a nyilvánosságban egyaránt.

Cégünk hamarosan sajtótájékoztatót tart a témában, de addig is fontosnak érezzük, hogy röviden reagáljunk a valótlan állításokra.

Szeretnénk világossá tenni, hogy a Ledina Kerámia Kft. 100%-ban magyar tulajdonban lévő, itthon adózó cég, amelynek semmi köze nincs a Pécsi Önkormányzathoz, vagy a közleményben említett „felügyelőbizottsági tagokhoz”, mivel utóbbiaktól az új tulajdonos egyik első intézkedése volt megválni!

Kettős cél hívta életre Magyarország új kerámiagyártó cégét, a pécsi Ledina Kerámia Kft.-t. Küldetésünknek tekintjük a több mint egy évszázados pécsi kerámia- és porcelángyártás hagyományainak ápolását, értékeinek, tudásának megőrzését, de továbbfejlesztését is.

A Ledina Kerámia Kft. gyártástechnológiájának alapját a csúcsminőségű gépek, berendezések, valamint a legújabb 3D és digitális technológiák innovatív kombinációja adja. A Ledina Kerámia új, fiatalos és a modern kor minden követelményét kielégítő termékcsoporttal kíván az európai piacra lépni, amelyet hamarosan a nyilvánosság számára is bemutat a Társaság új gyárában.

A Ledina Kerámia főtulajdonosa ugyanakkor felelősséget érez a „Zsolnay kultúra” fenntartásában és tovább élésében, amelyet – láthatóan – a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. nem tud biztosítani. Az érintett áruosztály levédésére éppen azért volt sürgősen szükség, mert az – a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. mulasztása miatt – védtelenné vált. A Ledina Kerámia Kft. tulajdonosa szoros együttműködést igyekszik kialakítani a Zsolnay család két tagjával annak érdekében, hogy valamennyi a Zsolnay-örökséggel kapcsolatos jog végre biztos helyen legyen, mert csak így látja biztosítottnak a név és a kultúra hosszú távú fennmaradását és mindannak az értéknek a megőrzését és Pécsen tartását, amely a Zsolnayt az elmúlt 160 évben jellemezte.”