A legdrágább a Rókusdomb, legkeresettebb a belváros – mutatjuk a pécsi ingatlanárakat!

Az ingatlanpiac, és az árak ciklikus mozgása már sok éve felfelé ívelő ágban van, a szakértők szerint a mostani időszakban van a tetőzés. Pécsen a legnépszerűbb városrészek sorrendje nem változott, a szeptemberi átlag szerint pedig a használt lakások és családi házak négyzetméteréért az eladók 331 ezer forintot kértek – áll az ingatlan.com felmérésében.

hirdetés
Uránia Mozi

A legnépszerűbb városrész hagyományosan – és érthetően – a belváros. Itt az átlagos négyzetméterár 393 ezer forint. A legkeresettebbek közé tartozik még a Kertváros, Uránváros, Mecsekoldal. Pécsen a legdrágább városrész a Rókusdomb – itt 557 ezret kérnek az ingatlanok négyzetméteréért.

Balogh László, az ingatlan.com szakértője szerint egy-egy város központi területe hagyományosan mindig felkapottabbnak számított. Ugyanakkor vannak átmenetileg vagy tartósabban felélénkülő városrészek is. Sokszor, ha egy városrészben szűkül a kínálat és felugranak az árak, a környező településrészek kezdenek felpörögni.

Pécsen, a szeptember közepi adatok szerint, a kínálatban szereplő, eladó ingatlanárak középértéke 331 ezer forint volt.

A honlap szerint a belvárosi ingatlanok iránt a legnagyobb a kereslet, az érdeklődők 11 százaléka venne itt lakást – ezekért átlagosan 393 ezer forintot kérnek. 300-400 ezer forint/négyzetméter körül mozognak a kertvárosi, uránvárosi, mecsekoldali eladó ingatlanok. Azoknak pedig igazán a zsebükbe kell nyúlni, akik a Rókusdombon szeretnének vásárolni: itt 557 ezer forintot kérnek négyzetméterenként az eladók.