A legjobb unaloműzők, amikhez egy kis fantázián kívül semmi sem kell

A kisgyermekek imádnak játszani, és képzelőerejüknek hála szinte sohasem unatkoznak, bármikor elő tudnak rukkolni egy-egy újabb fantáziajátékkal. Felnőttként valami miatt ez a képesség, ha nem is kiveszik belőlünk, de jócskán háttérbe szorul. Most viszont – jó esetben – mindenki otthon van, és temérdek szabadideje alatt újraélheti kicsit gyerekkorának ezt a részét. Mutatjuk, milyen unaloműzőkkel szórakozhatnak jól bezártság idején akár a felnőttek is. 

Na, nem azt mondjuk, hogy mindenki vegye elő a padlásra száműzött babákat és legót (habár ez sem tűnik rossz ötletnek egyébként), de az általunk összegyűjtött remek unaloműző játékok garantáltan mindenkinek bejönnek majd – akár egyedül, párunkkal, lakótársakkal, szüleinkkel, testvéreinkkel, gyerekekkel vagyunk otthon a járvány idején.

Kígyózzanak azok a szavak!

Az megvan, mikor egyikőtök mond egy szót, a másiknak pedig egy, az utolsó betűjével kezdődő újabb szót kell rávágni, és így tovább? Például: macska – antilop – pingvin – nyest – teknős – sas. Találjatok ki néhány általatok jól ismert vagy kedvelt kategóriát, például fantasy-világok, állatok, filmek, földrajzi nevek, vagy ami csak eszetekbe jut, és már mehet is a móka! Mehet időre is, hogy még izgalmasabb legyen. Nem is olyan egyszerű, igaz?

Fényképnézegetés, kicsit másképp

Tele a szekrény régi és újabb fényképalbumokkal? Ez több jó lehetőséget is magába foglal. Akik úgy imádnak rendszerezni, mint a Jóbarátok alább látható tisztaság- és rendmániás szereplője, Monica Geller, azoknál valószínűleg egyébként is dátum és kategóriák, valamint keresztreferenciák szerint vannak eltéve a fotók, ha pedig mégsem, akkor pont itt az ideje rendet teremteni az albumokban uralkodó káoszban.

Persze a tartós otthonmaradás arra is jó, hogy szimplán elővegyük a képeket és egy kis nosztalgiázásba kezdjünk, egymagunk vagy akár többen is. Poén tud lenni, ha megnézzük a képeken az esetlegesen a háttérben vicces arcot vágó rokonokat, vagy szimplán megpróbáljuk megfejteni, mire gondolhattak a fotó készültekor a rajta szereplők. Ha véletlenül nincsenek saját albumaink, akkor ugyanez a feladat bármilyen neten talált képpel!

Imádsz ruhát próbálni? Akkor jó hírünk van!

Gyerektáborok nagy kedvence, azonban a házi karantén alatt is szuper szórakozás ez a vicces játék, hozzátesszük, ezt inkább nagyobb családoknak ajánljuk, hiszen csoportokban érdemes játszani. Minden csoport választ egy színt. Ilyen színű ruhákat kell csapaton belül – vagyis csak a saját tagjaik cuccai közül – összegyűjteni, és egy emberre ráadni 20 perc alatt. Az a csapat nyer, aki a legtöbb ruhát adta az emberére.

Utazzunk fejben, jó sokat!

Aki imád utazgatni, kalandokba keveredni, új helyeket megismerni, annak szinte pokoli kín egész nap otthon lenni a négy fal között. Mivel azonban egyelőre nincs más választás, kénytelenek vagyunk a fantáziánkra bízni ezt is. Keressünk egy atlaszt vagy internetes térképet és csukott szemmel bökjünk rá egy helyszínre, majd olvassunk minél többet róla, és tervezzünk meg egy lehetséges utazást. Ha ezt többször eljátsszuk, egyrészt nem fogunk unatkozni, másrészt pedig egy járvány utáni jó kis út lépéseit is előre kitalálhatjuk.

Garantált röhögőgörcs

Szükség van legalább 3 emberre ehhez a játékhoz: egy riporterre, egy feltalálóra, illetve egy pár kézre. A feltaláló kimegy a szobából, a többiek pedig kitalálják, mi a találmánya (ez lehet akár nem létező dolog is, minél viccesebb, annál jobb). Ha ez megvan, visszajöhet és a háta mögött összekulcsolja kezeit, hogy a játékbeli karokat alakító másik ember mögé állva (a hónalja alatt átdugva kezeit) felvehesse a pozícióját. Állva és ülve is lehet, ezt mindenki kényelmére bízzuk. A riporternek az a feladata, hogy olyan segítő kérdéseket tegyen fel, melyek mentén, csupán a „kölcsönzött” kezeinek reakcióit figyelve a feltalálónak eszébe jut, mit is talált fel tulajdonképpen.

Ti még milyen unaloműzőket ismertek? 

hirdetés

Hirdetés