A legkeményebb pécsiek hódították meg a Misinát

Izgalom a rajtnál

Több mint száz pécsi futotta a belvárosi köröket a második Misina-csúcsfutást is magában foglaló vasárnapi futónapon. Idén már lehetett bringával is nevezni, de a szervezők a kicsiknek is és a hegymenettől tartóknak is kedveztek, ugyanis több kategóriában is lehetett nevezni a sportnapon.

hirdetés

Egy hete már, hogy véget ért az idei legnagyobb Pécsi Napok rendezvénysorozat, de a fesztiválozás után sem pihent a város, hiszen október első hétvégéjén olyan sportprogramok követték egymást, melyeken a pécsiek ledolgozhatták a városi ünnep során bedobott langallókat.

Izgalom a rajtnál
Izgalom a rajtnál

Október 2-án pénteken a PSN Zrt. sportdélutánján ismerkedhettek meg különböző sportágakkal a kicsik és nagyok, szombaton befutottak a főtérre a Rókaűzők, október 3-án vasárnap pedig elstartolt a 2. Misina-csúcstámadás, és annak megannyi kísérő futóprogramja, melyekre összesen több mint százan vállalkoztak.

A rajt pillanata
A rajt pillanata

A nap leginkább várt sporteseményét Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója indította el. A Széchenyi tértől a TV toronyig vezető, közel 18 kilométeres „Hauni-csúcstámadáson” idén már nem csupán futók, hanem bringások is indulhattak, és indultak is szép számmal. A táv ugyan nem tűnik soknak, a nagy szintemelkedés miatt azonban maratoni terhelést jelentett a több tucatnyi résztvevő számára.

Maratoni teher ez a futás
Maratoni teher ez a futás

A PSN Zrt. által második alkalommal megszervezett meredek futóversenyén idén több kategóriában is indulhattak a lelkes pécsiek és a 12 országból jelentkezett külföldiek is. Az egyre népszerűbb csúcstámadással a város hosszútávú célja egyébként az, hogy a verseny nemzetközileg is ismertté váljon.

Irány a hegy!
Irány a hegy!

A kőkemény erőnlétet igénylő Misina-csúcstámadás mellett idén sokan indultak az olyan kisebb távú, kevésbé megerőltető belvárosi futásokon, mint a legkisebbeknek szóló másfél kilométeres „Hauni-törpe futás”, a közel 2 kilométeres „Hauni-családi futás”, vagy épp a 4 kilométeres távot felölelő „Hauni-Tüke-futás”.

Minden futó kapott ajándék pólót, a helyezést elért versenyzők érmeket gyűjthettek be, a csúcsfutók és a bringások viszont a medálok mellett jelentős pénzdíjért versenyezhettek. Azokat az iskolákat pedig, melyek a Tüke-futáson legjobban mozgósították diákjaikat és tanáraikat extra különdíjban részesítették a szervezők.

Eredmények:

Nők:

  1. Kácser Zita 1:14.09
  2. Szabó Tünde 1.18.08
  3. Sárszegi Noémi 1.23.15

Legjobb pécsi futó nő (a dobogósokon kívül): Kovács Filoména

Legjobb PTE-s női futó: Kodzsagogov Zsaklin

Férfiak:

  1. Nagy Tamás 1:05.08
  2. Henry Kemboi 1:05.59
  3. Gregor László 1:06.06

Legjobb pécsi férfi futó: Halász Ádám

Legjobb PTE-s férfi futó: Péley Domokos András