A legszorgalmasabb pécsi zsaru

A legszorgalmasabb, legelhivatottabb pécsi rendőrt tüntették ki kedden a megyei közgyűlés dísztermében. A pécsi közbiztonságért tett áldozatos munkájáért a Csikor Kálmán-díjat Kun Attila Zoltán rendőr alezredest kapta. 

hirdetés

Megtelt a közgyűlés díszterme rendőrökkel és rendőrségi alkalmazottakkal, az ünnepélyes rendezvényen a legrangosabb elismerést Kun Attila Zoltán alezredes, az uránvárosi rendőrőrs parancsnoka vehette át Lovász Istvántól, Pécs jegyzőjétől.

A rendőr laudációjából kiderült, hogy  a rendőr amellett, hogy munkájában mindig a maximumot nyújtja, óriási elhivatottságot mutat a mindennapos feladatokban is, így neki köszönhető, hogy az uránvárosi őrs csapata egységes, jó közösség – és többek között ebből fakadóan a bűnügyi statisztikák terén is kiemelkedően jól teljesít.

A kiváló zsarut nem először tüntetik, 2008-ben Pécs az Év Rendőre címet adományozta neki, azóta is minden évben gyűjti be az elismeréseket.

Az alezredes 1978-ban született Pécsen, Zipernowsky Károly Ipari Szakközépiskola elvégzése után, előbb a Budapesti Rendészeti Szakközépiskolában folytatott tanulmányokat, majd a Rendőrtiszti Főiskolán 2006-ban szerzett oklevelet bűnügyi szakon. 2008-ban rendészeti szakvizsgát is tett. Kun Attila Zoltán már 1997-ben dolgozott az orfűi rendőrőrsön, 2002-ben került a Pécsi Rendőrkapitányság Központi rendőrőrsére csoportvezetőnek. Később a kertvárosi őrsön volt rendészeti alosztályvezető, az uránvárosi egységnél 2010 óta van.