A Magasházon búcsúztak el a pécsi diákok tanáraiktól

Ennél pécsibb módon nem lehet búcsúzni az iskolától

Nem mindennapi meglepetés fogadhatta azokat a Mezőszél utcai iskolában tanító pedagógusokat, akiknek az idén ballagó diákjai egy Magasházra kifüggesztett molinóval köszönték meg hosszú évek kitartó munkáját.  

hirdetés

Bizonyára sokaknak feltűnt már, hogy a szépen lassan eltűnő Magasházon kint van egy új molinó, melyen a következő szöveg áll: “Köszönjük Zsuzsa néni, Detti néni, Köszönjük Oliver Bá’, Ildikó néni! (4.b és 8.b)”

Ennél pécsibb módon nem lehet búcsúzni az iskolától
Ennél pécsibb módon nem lehet búcsúzni az iskolától

De mi állhat a molinó mögött? Lapunk utánajárt, és a Magasház bontásáért felelős Strabag MML – Land Bau alkotta konzorciumtól megtudtuk, hogy a Mezőszéli utcai iskola két ballagó osztálya kereste meg őket azzal a kéréssel, hogy június 17-ig elhelyezhessék ezt a kedves kis molinót, amellyel az osztályfőnökeiknek ilyen egyszeri és megismételhetetlen módon mondanak köszönetet a sok éves kitartó munkájukért. A Mezőszél utcai iskola a Magasház szomszédságában van, az épület sorsát végigkísérték az iskolában dolgozók és a tanulók is, akik éppen abban az évben ballagnak, amikor a Magasház is búcsúzik.

Nem lesz több ilyen alkalom
Nem lesz több ilyen alkalom

A Strabag és a Land Bau tiszteli a kreatív gondolatokat – mint írták lapunknak – ezért engedtek a kérésnek és szakembereikkel kifüggesztették a molinót. Hangsúlyozták: hasonló akcióra a jövőben nem kerül sor. Ennek oka, hogy a Magasház bontása jó ütemben halad, és hamarosan alacsonyabb lesz az épület környező házaknál. Mindez azzal is együtt jár, hogy magasságából eredő különlegessége, egyedisége megszűnik.