A mai generáció felnevelőit jutalmazták

Díszoklevelekkel honorálta a város a sok évtizede diplomát szerzett pedagógusok eredményes tanító-nevelő munkáját, immáron sokadik alkalommal. Huszonöt idős oktató jelent meg a városházán szerda délelőtt, ahol átvehették kitüntető címüket.

hirdetés

A rendezvényt a Köztársaság téri óvoda ovisai nyitották. Táncokkal, versekkel kedveskedtek a megjelent idős pedagógusoknak. Az oklevelek átadása előtt Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere és Dr. Kelemen János, a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte fel a jubiláló óvó-, tanító- és tanárnőket.

Az alpolgármester elmondta, nagy büszkeséget jelent, hogy már sokadik éve gyűlnek össze itt köszönetet mondani a sok évtizede diplomát szerzett óvónők, tanítók számára.

pedagógusok köszöntése, hl05
Őri szerint még ma is példák az idős pedagógusok a fiatalok számára

Feladatuk nem csak az volt, hogy írást, olvasást, számtant tanítsanak, az évek során meg kellett tanulniuk azt is, hogyan kovácsoljanak közösséget egy csapat gyermekből életük első szakaszában, és hogyan kormányozzák őket. Ez óriási vállalás volt részükről.

Ma már az általuk felnevelt felnőttek a társadalom aktív tagjai. Az ő sikereik és az általuk továbbadott emberi értékek gyermekeiknek – ez az igazi visszaigazolása az elvégzett pedagógusi munka sikerének – fogalmazott Őri.

Dr. Kelemen János beszédében hangsúlyozta, a lehető legnemesebb feladata egy pedagógusnak a tudásvágy felélesztése a gyermekekben, a tudás átadása nekik. Ebből pedig a jelenlévők jelesre vizsgáztak az évtizedek során.

pedagógusok köszöntése, hl01
“A tudásvágy felélesztése a legnemesebb feladat”

Elmondta, mindenkinek van egy tanítója, tanára iskolásévei alatt, akit sosem fog elfelejteni és példakép marad számára. Biztos benne, hogy az okleveles pedagógusok közül nem egy vált ilyen meghatározó személyiséggé a diákok szemében.

Aranyoklevelet kaptak (50 éve szerezték diplomájukat):

Árvai József Béláné
Perger Dezsőné

Gyémántoklevelet kaptak (60 éve):

Bebesi Györgyné
Dorosits Józsefné
Eszenyi Sándorné
Flander Mártonné
Hényel Zoltánné
Julin Lászlóné
Kolat Istvánné
Dr. Kovács László Tiborné
Kovál Ferencné
Oláh Endréné
Vadas Zoltánné
Vajda Rudolfné
Várnagyné Zombori Anna

Vasoklevelet kaptak (65 éve):

Auth András
Dárdai Jánosné
Dobosy Zoltánné
Kőszegi Istvánné
Merckle Józsefné
Tóth Ivánné
Tóth Józsefné
Dr. Végső Pálné

Rubinoklevelet kapott (70 éve):

Ikladi Jánosné

Gránitoklevelet kapott (75 éve):

Dr. Szentesi Béláné – oklevelét a Janus Pannonius Gimnázium igazgatóhelyettese vette át.