A Mikulás hozta az üzletet a pécsi MSZP-nek

A megoldás egy javaslat benyújtása lesz

Három hónapja, Szent Miklós napján adták el a szocialisták a pécsi székházukat. A vevő a társasházakkal foglalkozó Castrum-Pécs Kft., aminek egy volt MSZP-s országgyűlési képviselő, egykori MSZMP-tag, volt megyei rendőrkapitány is tulajdonosa.

Három hónapja vált meg az MSZP a Tüzér utcai székházától, legalábbis a földhivatal nyilvános adatai szerint. Tóth Bertalan szocialista politikus a Pécsi Újság.hu-nak a minap nem árulta el, hogy kinek és mennyiért adták el a házat, ugyanakkor hivatalosan tavaly december 6-án jegyezték be új tulajdonosként a Castrum-Pécs Kft.-t, amely mindenféle teher nélkül vette meg az ingatlant. Az ügylet értékét nem sikerült kiderítenünk, mert üzleti titoknak minősül.

Mindenesetre a szocialista párthoz közel állók vették meg az ingatlant, hiszen a cégbíróság adatai szerint a Castrum-Pécs Kft. egyik tulajdonosa tavaly júniustól Lusztig Péter, volt MSZP-s parlamenti képviselő is. Ő 1967-től a belügyi tárcánál dolgozott, operatív tiszt is volt, a rendszerváltás után pedig megyei rendőrkapitány.

A cég másik tulajdonosa egy korábbi labdarúgóbíró, Georgiou Grigorisz, aki az aktív játékvezetéstől 2003-ban, a nemzetközi asszisztensi tevékenységtől 2006-ban vonult vissza.

Az MSZP a székházat jó ideje nem használja, a sajtótájékoztatókat már a Ferencesek utcai irodájukban tartják.

Az egykori székház kiváló helyen van, hiszen az egyetem a következő években 24 milliárdos fejlesztéseket hajt végre a környéken azért, hogy minél több külföldi hallgató tanulhasson a PTE-n. Az orvosi karral szembeni terület pedig kiválóan alkalmas lehet arra, hogy ott a külföldieknek otthonokat építsenek.