A Momentum jelöltjét, Nemes Balázst támogatja Pécsen a DK az előválasztáson

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje jelentette be Facebook-oldalán, hogy a párt a momentumos Nemes Balázst támogatja Baranya megye 1. választókerületében.

Mint írja Dobrev, Nemes Balázs a Momentum párt innovációs biztosa Pécsett, aki szülővárosa helyzetének javításán dolgozik, „nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező fiatal közgazdászként pontosan látja, mire van szüksége a városnak és a térségnek, hogy ismét fejlődő pályára kerüljön”.

Ezért támogatja a DK az őszi ellenzéki előválasztáson.

Az Azonnali.hu szerint ez azt is jelenti, hogy a Demokratikus Koalíció visszalépteti korábbi jelöltjét, Auth István pécsi önkormányzati képviselőt a körzetben, ezzel pedig kétszereplősre csökken a verseny: a pécsi választók a Baranya 1-es választókörzet jelenlegi országgyűlési képviselője, Mellár Tamás és Nemes Balázs közül választhatnak majd.

A napokban pedig arról is beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció indítja Szakács Lászlót az őszi előválasztáson, akinek az MSZP először visszavonta előválasztási jelölését, majd a baranyai politikus felfüggesztette tagságát a szocialista pártban.