A Momentum nem támogatja a mohácsi ellenzéki polgármesterjelöltet

Csorbai Ferenc

A Momentum mohácsi szervezete nem támogatja a még hivatalban lévő MSZP-s Csorbai Ferenc polgármestert a szeptemberi időközi választáson. Mint közleményükben írják: a demokratikus választásokkal szemben támasztott elvárásaiknak nem felelt meg az ellenjelölt nélküli polgármester-választás. 

hirdetés

„A Momentum Mozgalom mohácsi szervezete az elmúlt hónapokban több alkalommal tárgyalt Csorbai Ferenc polgármesterrel az őszi választásokon való együttműködés lehetőségéről. Ebben az időszakban azonban olyan tapasztalatok érték a helyi szervezet tagjait a jelenlegi polgármester és egyes bizalmi embereinek részéről, valamint olyan feltételeket támasztottak az esetleges választási együttműködés kapcsán, amelynek következtében a Momentum mohácsi tagsága nem tudja támogatni Csorbai Ferencet az időközi választáson” – írja a párt mohácsi szervezete a Facebookon.

A Momentumnak elvi kifogása is van Csorbaival szemben, amiért tavaly egyedüli jelöltként is elindult az önkormányzati választáson, miután a fideszes ellenfele elhunyt. „A Momentum Mozgalom demokratikus választásokkal szemben támasztott elvárásainak nem felelt meg az ellenjelölt nélküli polgármester-választás.”

„Mindemellett a Momentum mohácsi szervezete elkötelezett annak érdekében, hogy a Fidesz gőgös, kiskirálykodástól és urambátyámkodástól terhelt mohácsi vezetésének véget vessen. Felelősségünket felismerve és a mohácsi polgárok véleményét meghallgatva úgy döntöttünk, hogy nem indítunk jelölteket a szeptemberi időközi választáson” – írják.

Mint korábban megírtuk, az MSZP-s Csorbai Ferenc Szekó József váratlan halálát követően nem lépett vissza, egyedüli polgármesterjelötként indult a 2019-es őszi a választáson. Ezután a Fidesz helyi szervezete lemondásra szólította fel Csorbait, a Jobbik, a Momentum és a DK mohácsi szervezete pedig még a voksolást megelőzően visszalépésre szólította fel, ám ez nem történt meg.

A képviselőtestület tagjai ezután szavazással döntöttek a testület feloszlatásáról, amit Csorbai Ferenc támogatott: így eldőlt, hogy nemcsak polgármestert, hanem képviselőket is választanak a szeptemberi időközi voksoláson a mohácsiak.

hirdetés

Hirdetés