Az utcán szült a pécsi nő

A nyílt utcán szülte meg gyermekét egy nő Kertvárosban még csütörtökön – értesült lapunk a pécsi mentősöktől. A gyermek és az anya is egészséges; a járókelők segítettek neki a szülés levezetésében; mire a mentősök kiértek már kint volt a baba.

Buda Péter, a pécsi mentősök szóvivője elmondta: telefonon értesítették a szolgálatot csütörtökön arról, hogy egy nő a kertvárosi utcán vajúdik.

– Két esetkocsival, köztük egy gyerekmentővel mentünk ki. A pár perc alatt, amíg kiértünk a riasztásra, már megtörtént a szülés. Az anyát és gyermekét kórházba szállítottuk; szerencsére mindketten jól vannak, egészségesek – mondta lapunknak Buda Péter.

Úgy tudjuk, az állapotos nő már elindult a kórházba, amikor rosszul lett. Két sétáló nő sietett a segítségére; nagy valószínűséggel ők segédkeztek a szülés levezetésében.

Képünk illusztráció!

39 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Akkor aki nem tudná! Az anyukánál beindultak a fájások és elindult a kórházba, gyalog! Gondolta beér. Nem volt neki komolyabb gondja. Úgy tudom 15-20 perc után a tolófájások jöttek és néhány fájás után a pici kinn volt!
  Csak mert mindenki annyira tud mindent!
  Az anyukának van családja! Van már gyermeke is! Szerencsére jól vannak mind a ketten. A pici mivel burokban született és ott nem vágták fel ezért szerencséjére semmi fertőzést nem is kapott!
  De ahogy elolvasgattam van itt néhány unatkozó emberke!
  Én személy szerint örülök, hogy jól van és szerencsésen megúszták az utcai szülést!

  Emma néninek meg üzenem hogy tojjon sünt! Úgy ne beszéljen bele semmibe, hogy nem olvasta el miről van szó! (Teljesen mindegy, hogy kamu vagy nem kamu…)minden esetre az ilyen emberek csak azért vannak itt, mert nincs életük, családjuk és ebben lelik a legjobb szórakozásukat. Milyen szegények!!! Inkább Istennel foglalkozzon a drága!

 2. Leszbikus anya!

  “Honnan veszitek, hogy a szülő nőnek van férje vagy barátja?”
  Talán onnan, hogy az emberek 90%-a heteró.

 3. Nem leszek szép és nőies.Emma néni maga hü..e.Itt nem szexről van szó ha figyelmesen elolvasta volna,hanem egy új életke világra jöveteléről.Maga csak morzsolgassa a rózsafüzért,mert gondolom más még nem volt abba a szent kezeibe.

 4. Honnan veszitek, hogy a szülő nőnek van férje vagy barátja? Miért gondolja az emberek egy része egy erópai országban, hogy a nők felett férfiaknak kell gyámkodniuk? Egy leszbikusnak is lehet gyereke ám! Több tiszteletetet a nem heteró nők iránt!

 5. Másnak is van rossz családi háttere,dolgozó férje,de hogy senije nincs valakinek aki állapotos az elég hihetetlen lenne.Se egy barát,se egy szomszéd,de ott a védőnő,a mentők… Ezt pedig nem a konkrét esethez szántam,csak a sok kommentről jutott eszembe,akik mind megmagyarázzák miért volt egyedül.
  Amúgy meg szerintem akik ezt firtatják,azok sem rosszindulatból teszik,de ez megint csak egy olyan dolog,hogy egy leírt mondatot ki hogy,milyen szájíz szerint értelmez.

 6. Én is szültem 3gyereket,mind a 3at 3féle módon.Elismerem,hogy ez egy olyan dolog,ami alatt bármi.De!
  A cikkben ez áll “az állapotos nő már elindult a kórházba” Valamiért elindult oda…Persze lehet,hogy csak vizsgálatra indult épp amikor szülni kezdett,aminek semmi jelét a világon nem tapasztalta.De ezek alapján joggal merül fel az olvasóban,hogy miért volt egyedül.

 7. t. korb zoltán.
  mindennek van egy teteje de amit ön újságírás jogcímén művel az bizony a legalja. kicsoda ön,hogy azORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLATról hánya-veti módon kommunikál…továbbmegyek a regionális ORVOSIGAZGATÓ személye ellen ilyen durva sértést pláne nyilvánosan még azok a személyek sem engednek meg maguknak akik pénzügyi szükségből kényszerültek hátrahagyni az ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT kötelékét és DR.BUDA PÉTER nem engedte meg számukra,hogy visszamenjenek a későbbiek alkalmával mert az ORVOSIGAZGATÓ ÚR egyirányú utcaként kezeli a vonatkozó gondolatokat. node t.korb úr ezúton szeretném felhívni szíves figyelmét az önértékelés elhagyhatatlan szükségére időről időre. ha pedig valamihez az ember nem ért ill. nem megy azt bizony nem kell erőltetni. a kialakult helyzetben amit érdemes lenne kieszközölnie még ha nehèz is azonnal nyilvánosan tegye meg a kiigazítást és a bocsánat kérést. végezetül pedig gondolja végig,hogy az életnek mennyi sok szép területe van ahol talán egyátalán nem kell szembenéznie önnek egyetlen egy embertársával sem így nem szükséges tanúbizonyságot sem tennie az ön érzékeny pontjairól sem.
  A MAGYARORSZÁGI MENTÉSÜGY NEVÉBEN MAXIMALISAN FELHÁBORODVA: Sipos Marcell

 8. “Halála előtt megfertőzte rokonait a veszett csecsemő”

  “Súlyos állapotban került kórházba az a férfi és fia, akiket a család legkisebb tagja megharapott. A harapdálós csecsemő veszettséggel volt fertőzve.

  Belehalt súlyos fertőzésébe egy kongói csecsemő – írja a Daily Mail. A gyerek – egyelőre nem tudni, hogyan – veszettséget kapott el. Mint kiderült, a család felfigyelt arra, hogy a kisfiú beteg, azonban azt hitték, gonosz szellem költözött belé, ezért nem vitték orvoshoz.

  A helyzet akkor vált súlyossá, mikor a csecsemő megharapta hétéves bátyát, és 27 esztendős apját, akiken hamar észrevették a veszettség tüneteit. Az apa és fiú kórházba került, ahol az intenzív osztályon kezelik őket. A csecsemő még az előtt elhunyt, hogy orvos láthatta volna.” (bors.hu)

 9. Csak kevesen vettétek észre, hogy a nyanya szívat benneteket. Ő egy troll, aki mindig más néven garázdálkodik a pecsma-n és mindig ilyen aberrált szöveget böfög ide.

 10. Lacival értek egyet: senki nem vágja le,h Emma néni csak szívatás? 😀
  Ego, ego, ego… 🙂

 11. Emma néni!Nyugodtan aludj nyitott ablaknál,ajtónál!Eszed miatt biztos nem fognak elrabolni!De azt sem,aki a förmedvényedben csak iróniát látott!

 12. Laci, szerintem mindenki tudja, hogy az Irónia egy távoli, egzotikus ország, ahol az irónok élnek, és a magyarok csak ritka vendégek…

 13. Hát komolyan, itt aztán tombol a sötétség… Ha nem a saját szememmel látom, el se hiszem, hogy létezik ember, aki komolyan vette Emma néni írását…

  Tudja itt valaki, mi az az irónia?? 🙂

 14. Drága Emma mama !
  Tudja egyáltalán mi a szex és szülés között a különbség? Kétlem, hogy életében látott olyan “testrészt” aminek igénybe vétele után esetleg 9 hónappal létrejöhet a szülés. 🙂 gyónjon csak nyugodtan tovább abból nem lehet baj /elvileg/
  Akik meg elítélik a hölgyet elmondanám mint két gyerekes anya, hogy van egy szülési időpont amit az orvos kiszámol, de viszonylagos mert ugyebár a gyerek jöhet előtte 1-2 héttel meg utána is 1-2 héttel. aztán van a nagykönyvben leírt szülési folyamat,: a z egy órás fájás , fél órás 10 perces stb stb, vagy elfolyik a magzatvíz …..elvileg ezekből lehet tudni, hogy szülni fog az ember . Nos mi eltértünk a könyvtől és a kiírt időpont előtt jó két héttel éjjel mikor wc re mentem kis apró pepecselő vérzést tapasztaltam, vártunk pár órát /semmi fájdalom de semmi amiről írnak és beszélnek / majd szépen egymást kézen fogva a férjemmel valami mégse stimmel alapon besétáltunk a tőlünk kb 2 km re fekvő kórházba, ahol mikor a doki megnézett közölte velem, hogy két és fél ujjnyira nyitott méhszájjal sétafikáltam a városban. Elvileg bármelyik percben az utcán szülhettem volna, mert nem a nagykönyv szerint történtek a dolgok. Szóval az élet ilyen és nem kell fikázni meg elméleteket gyártani. 🙂

 15. Kedves Emma néni, katolikus gyógypedagógus!

  Az, hogy a szövegértelmezése gyalázatos egy dolog. Az hogy ilyet ír a tények ismerete nélkül egy másik dolog. De az, hogy az Ön anyja időben odaért a Bábához/Orvoshoz az természet-és emberiség ellen elkövetett merénylet… Isten áldja!

 16. Kedves Emma néni! ugylátszik magának nincs gyereke és halvány fogalma sincs a szülésről, és sajnos azt szürtem le a hozzászólásából hogy azt hiszi ha beszalad a templomba gyónni azzal a legnagyobb vétke is meg van bocsátva. Ezek szerint maga magára hagyta volna a kismamát gratula ehhez jó sok miatyánk kelett volna hogy megbocsájtást nyerjen. 😀 Többek között azt se felejcse el hogy a jó isten nem bottal ver és mondhat kis millió miatyánkot előbb utóbb a megérdemelt csomagját mindenki megkapja. A két járókelőnek gratulálok és a kismamának és gyermekének erőt egészséget!

 17. Na b+!
  És még ez a gyógypedomókus…..!
  Bárhogy is volt, én is jó egészséget kívánok a mamának és a babának is!
  Végre nem valami negatív hír a városról!
  Mert szerintem ez igenis pozitív hír, én ugyanis azt ragadtam ki a történetből, hogy VOLT aki odament és segített.
  El szabad gondolkodni….

 18. Jézus!!!! Emma néni ezt az írást olvasta ????? Nem hiszem valószínű eltévedt.
  Esetleg mégsem akkor fúúúúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

 19. Nem volna szabad elitélni a kismamát, persze ez a legkönnyebb. Persze valójában fogalmuk sincs hogy, igazából mi történhetett. Tapasztalatból beszélek az emberek tudatlanul itélkeznek és semmilyen együttérzés nincs bennük.Gratulálok a két hölgynek aki segitett.A kismamának és babájának pedig jó egészséget és boldogságot kivánok.

 20. Uram isten!Miért kell minden cikkhez,beszólásokat írni???Elárulom én a 3-dik gyermekem 15 perc alatt hoztam a világra,csak annyi külömbséggel hogy már a kórházban voltam elötte nap.Emma néni,az ilyen hozzászólást inkább mellőzni kellett volna,én a maga helyében meg se szólaltam volna.Maga mit csinált volna a nővel az utcán???Ott állt volna mellette és nézte volna ahogy szenved szerencsétlen,és még csak nem is segített volna neki????Szégyen!!! “Hmmm ,az apa merre lehetett????”…sajnos manapság az apák külföldön dolgoznak hogy eltudják tartani a családjukat!!!!!!Amúgy minden elismerésem a két hölgynek hogy legalább volt annyi bennük ,hogy nem hagyták magára!!!Gratulálok nekik és persze a babához is:)

 21. Már megint az utcai szekszelés a téma! Hát soha nem lesz ennek vége? Miféle erkölcstelen, Istentől elrugaszkodott ország az ilyen, ahol fényes nappal az utcán is nők testébe nyúlkálnak a járókelők? Legközelebb majd orális-anális orgiákat rendznek a Bazilikában mise közben? Kész fertő ez a város! Szodoma és Gomorra elbújhat mellettünk! Kufircolás helyett inkább gyónni kellene járni a bűnben fetrengő ifjúságnak. Meglesz még a böjtje ennek az eszelős paráználkodásnak!!!

 22. nem értem mi ez a nagy bunkozás, lenézés, érdekes modon, én a fiam ugy szültem, hogy az elsö fájás után 15 percre megvolt, és ha nem korházban vagyok, akkor én is utközben szülök, ez nem idözités kérdése, nagyokosok, szerintem itt némely ember még a szülés pontos percét is a határidönaplojába irja, és annak ugy kell lennie

 23. T. Névtelen ! Lehet, hogy az apa éppen vidéken dolgozott ! Mi van , ha nincs már apa ? Mi van ,ha nincs rokona ?

 24. Nem kéne elitélni, vagy stb. nem tudni, miért, hogyan, merre, mi van a háttérben ez most igy történt, és kész, kivánok nekik jó egészséget, sok örömet!

 25. nagyon sajnálom, de teljesen jellemző…szinte – a száraz tényen kívül – SEMMIt nem tud senki, de máris megy a “dobálózás”…miért egyedül, hol volt az apa…jellemző :/

 26. Hol volt az apa?! Lehet hogy dolgozott IQ Fighterek ja nem volt szegénynek egy rokona se ami egy esetkocsinál gyorsabban oda ér, még ilyet?Valaki szokott itt gondolkodni is ?Én is gratulálok és jó egészséget kívánok.

 27. Nem tudtam hogy mindenkinek ennyire rendezett, családi élete van ezen [email protected] világon!Miért kell azon rágódni hogy és szinte majdnem le hülyézni mert egyedül indult el otthonról. Teszem hozzá legjobb információim szerint nem szülni indult hanem csak az orvosához. És kérem nézünk már utána hogy igen is van úgy hogy a kis mama nem érez görcsöket vagy csak nagyon enyhéket, amit ugye nem fog mindjárt annak venni hogy megindult a szülés. Remélem egyszer majd a kapásból negatívan megnyilvánuló emberek vissza kapják szavaikat! a KIS MAMÁNAK ÉS BABÁNAK TOVÁBBI SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

 28. vagy rettenetesen szerencsétlen, vagy végtelenül ostoba nő lehet szegény….elindul szülni gyalog….mentőt is hívhatott volna….a két nőnek köszönheti az életüket….

 29. Na, ezért nem indulok neki egyedül. Hívom a férjem, vigyen be. Ha nem tud jönni (mert keze-lába eltört vagy eszméletlen), akkor hívok mást, vagy mentőt. De a lakásból egyedül ki nem teszem a lábam, ha úgy látom, itt az idő.

 30. Kedves különböző médiumokban publikáló újságírók!

  Tisztelettel megkérem valamennyiüket, hogy cikkeikben embertársaikat ne “egy nő”, “egy férfi”-ként aposztrofálják, hanem – megadva a tiszteletet az említett leendő anyukának, és kissé árnyaltabb, választékosabb stílust használva – a szövegkörnyezetbe illeszkedve és a leírtak logikájából adódóan, gyönyörű nyelvünk gazdagságára támaszkodva, írjanak pl. “a várandós kismama” kifejezést.
  Ez a pongyolaság nagyon visszatetsző és sajnos teljesen általánossá lett.

 31. Egyedül indult el? Szerencsétlen, nem volt egy rokona, vagy barátja akit felhívhatott volna, aki nem engedte volna, hogy egyedül elinduljon szülni?

Comments are closed.