A pécsi DK szerint óriási a zűrzavar a baloldalon

Összefogás nincs a baloldalon, a bő egy év múlva esedékes választásokig pedig aggasztóan fogy az idő. A helyi DK nagyon sötéten látja a jövőt, az MSZP biztos az összefogás sikerében. Az LMP “bohóckodást” jósol.

hirdetés

A hétvégén újra kiborult a bili: a Demokratikus Koalíció szerint a baloldalon összeesküvést szőttek a hátuk mögött, ráadásul ádáz, titkos hatalmi játszmák is folynak a tudtuk nélkül. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nekiment a kormánynak, de ezúttal a Jobbikba, sőt, több baloldali, ellenzéki vezetőbe is belekötött.

Kunszt Márta, a DK pécsi önkormányzati képviselője a titkos összeesküvés-elméletről nem akart beszélni, ugyanakkor a baloldali összefogás hiányáról nyilatkozott.

Szerinte az együttműködés csak azért nem jött létre, mert azt mindenki más módon képzeli el.

– Vannak, akik előválasztást akarnának, vannak, akik a miniszterelnök-jelölt mellé sorakoznak fel. Amíg ezen megy a vita, nem várható megoldás – mondta.

Kunszt-Márta - jo
Kunszt Márta szerint most hideg fejre van szükség

A politikus szerint óriási a zűrzavar, mindenek előtt kicsit le kellene higgadni, hűvös fejjel gondolkodni, úgy talán létrejöhet egy mihamarabbi konszenzus.

Gyurcsány szóba sem jön
Megkérdeztük arról is, milyen álláspontot képviselnek szocialista szegedi polgármester, Botka László személyével kapcsolatosan. Elmondta, a párt várta, hogy megkeresse őket, ez eddig nem történt meg, ezért véleményt sem tudnak alkotni róla. Mindenesetre az beszédes, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök neve még csak fel sem került az MSZP-DK esetleges közös koalíciójának vezetőjelölti listájára – ezt a párt nem tudja és nem is akarja elfogadni – szögezte le Kunszt.

Az LMP pécsi önkormányzati képviselője, Keresztes László Lóránt az MSZP-ből kilépett Demeter Mártával ért egyet, miszerint a szocialistáknak nem a kormányváltás a céljuk, hanem a túlélés.

Úgy véli, ha a kormányzás lenne a baloldali ellenzékiek célja, akkor már régen elhajtották volna maguk körül azokat a „politikai túlélőket”, akik már többször bizonyították alkalmatlanságukat. Az egyedüli harc már csak a mandátumokért zajlik – mondta.

keresztes
Keresztes szerint az összes hiteltelenné vált politikusnak távoznia kell

Keresztes jövőre hosszú ideig tartó „permanens bohóckodást” jósol, majd az utolsó pillanatban valamilyen formában összeállnak a baloldali ellenzékiek, és megpróbálják elhitetni a választókkal, hogy még megérdemlik a bizalmat és alkalmasak a kormányzásra. De ez az egész már hiteltelenné válik.

FRISSÍTVE!

Sikerült elérnünk Gulyás Emilt, az MSZP pécsi önkormányzati képviselőjét is.

Gulyás cikkünkre és kérdéseinkre reagálva elmondta, Pécsett az MSZP DK-val való együttműködése tökéletes, ők Kunszt Mártával egy véleményen vannak a legtöbb kérdésben, és ez nem fog változni a jövőben sem, választási eredménytől függetlenül.

Gulyás biztos benne, hogy országos szinten is meg tudnak állapodni a DK-val azért, hogy leváltsák a Fidesz antidemokratikus és korrupt rendszerét. Ez mindenkinek az érdeke- mondta.

Gyurcsány Ferenc kijelentésével kapcsolatban azt mondta, Pécsen nyoma sincs semmi ilyesminek, hogy Budapesten mi zajlik, arról pedig fogalma sincs.

Gulyás
A szocialista képviselő biztosnak tartja a baloldali, ellenzéki összefogást

Gulyás szerint Botka László vállalása azt jelzi, hisz a győzelemben, hiszen egy sikeres, helyi karriert kockára tett az ügy érdekében. A nemrég felbukkant önjelölt  Lattmann Tamással kapcsolatban pedig elmondta, nem gondolja, hogy komolyan beleavatkozhat a folyamatokba, mindazonáltal mint politológust, szívesen hallgatják.

A szocialista képviselő kitért Keresztes László Lóránt szavaira is.

– A LMP politikusa kiforgatta Demeter Márta szavait. Különben is, az LMP-ben a szándék sincs meg arra, hogy leváltsa a kormányt, míg az MSZP-ben határozott elképzelések élnek.

Dopeman, mint jelölt
Pityinger László, azaz Dopeman – akinek a neve drogfüggőt jelent – kedden titokzatos bejegyzést posztolt közösségi oldalára, elmondása szerint nagy bejelentéssel készül. A 888.hu szerint a “rapper” indul az áprilisi VIII. kerületi időközi önkormányzati választásokon, és az MSZP, valamint a DK is támogatja. Egyik remekbe szabott alkotása egyébként arról szól, hogy “és tudom, lopni nem szép dolog, de dolgozni azt nem fogok, mindig jönnek az ötletek, hogy hogyan szedjem el a pénzedet”. Másik számában pedig arra szólított fel, hogy “b..meg az MSZP-t és a Gyurcsányt”.