A Fidesz lemondatná Fodort

Elfogadja a pécsi fidesz frakció Fodor Ibolya kilépését, de arra kérik, a mandátumáról is mondjon le.

hirdetés

Megtárgyalta a pécsi Fidesz-KDNP frakció Fodor Ibolya elmúlt hetek és napok beli botrányos ügyeit. Végül úgy döntöttek: elfogadják ugyan Fodor Ibolya kilépését a frakcióból, de szerintük a mandátumáról is le kell mondania.

– Ezt kívánja a tisztesség és a becsület. Az a legtisztább helyzet, ha minél előbb új képviselőt választhatnak a kertvárosiak, mi ezért kértük Fodor Ibolyától, hogy mondjon le a mandátumáról – mondta lapunknak Decsi István.

Fodor Ibolya, Fidesz-frakció

A frakcióvezető közölte, egyhangú volt a szavazás, vita nélkül döntöttek arról a fideszes képviselők, hogy Fodor Ibolyának vissza kell adnia, illetve le kell mondania mandátumáról.

A képviselő már nem vett részt a keddi délutáni ülésen sem.

Decsi István lapunknak elmondta azt is, hogy a civil bizottság minden – a pécsi városlakók pénzéből támogatott – egyesület, így a KÉK Egyesület munkáját és működését is meg fogja vizsgálni a közeljövőben.

[note note_color=”#d45916″]Fodor Ibolya lapunktól értesült arról, hogy lemondásra szólították fel, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni.[/note]

Az előzményekről korábban lapunk is beszámolt, Fodort 2003-ban egy év hat hónap börtönre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében, mint bűnsegéd.  Ezt három év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet szerint Fodor a Baranya megyei napilap könyvelőjeként dolgozott 1993 január elsejétől, akkori férje megbízási szerződésben állt a lapot kiadó Axel-Springer Kft.-vel terjesztési feladatok ellátására. A lapunk birtokába került hivatalos bírósági dokumentumok szerint Fodor férje 1998 januárjától a lap terjesztése során beszedett összegeket nem fizette be, azokat eltulajdonította, felesége, Fodor pedig hamis könyvelés révén azt a látszatot keltette, hogy férje teljesítette kötelezettségeit. Mindezek miatt Fodor Ibolya férjének 12,557 millió forint tartozása keletkezett az Axel-Springer felé.