Pécsen lábadozik Kozso

Kutakodtak utána

A PTE Rét utcai idegklinikáján kezelik az egykor népszerű énekest, tudta meg lapunk. Kozsót (48) múlt hétfőn több órán keresztül operálták az idegklinikán, majd az intenzív osztályra szállították. Az ügyben hírzárlat van.

hirdetés

Az énekest 2011-ben egy agyvérzés következtében kialakult rendellenesség miatt műtötték, egy ütőér tágulatot kellett eltávolítani. Mivel az értágulat nagy volt, így Kozsót még legalább két hétig az intenzív osztályon ápolják majd. Akkor napokig beszélni sem tudott, és teljesen elvesztette kapcsolatát a külvilággal.

Úgy tudjuk, amikor először orvoshoz került, nagyon megijedt. Azt mondták neki, már korábban meg kellett volna műteni, de még nem késő. Egy nagyon bonyolult operációról van szó, amit csak Pécsett vállaltak.

Az énekesnek most egy születési rendellenesség következményeként kellett kés alá feküdnie, úgy tudjuk, hogy az operáció tizenegy órán át tartott.

Kozso már magánál van, s ha nem is lesz újabb komplikáció, még akkor is egy-két hétig megfigyelés alatt kell maradnia, de állapotával kapcsolatban a kórház hírzárlatot rendelt el. Csupán a legközelebbi hozzátartozói és a szerelme lehet mellette ezekben a nehéz napokban. Ők és a rajongói is hiszik: az énekes életereje, és a mérhetetlen szeretet, ami felé árad, átsegíti majd Kozsót élete legnehezebb és legfontosabb időszakán.

Az énekesnek november 22-én koncertje van, a szervezők a legjobbakban bízva számítanak a megjelenésére. Misén imádkoztak a zenészért.

„Őrizd meg, Urunk, Kozso testvérünket és az egészségét!” – hangzott el a nagybeteg zenészért tartott misén vasárnap este a budapesti Szent Mihály-templomban. A misén több tucat barát, kolléga és rajongó jelent meg, hogy a hit erejével segítse Kozso gyógyulását.