A pécsi Szabó Zsolt lehet az ország borbélya 2020-ban

Magyarország legnagyobb pénzdíjazású fodrász- és borbélyversenyének döntőjét rendezik meg október 17-én, Budapesten. Mint az eseményről írták: „október 17-én kiderül, ki lesz az év borbélya Magyarországon 2020-ban. A tét idén nem kevesebb, mint az egymillió forint összértékű díj, valamint dicsőség, szakmai elismerés, népszerűség.” Hogy mi köze Pécsnek ehhez? A lapunk által már korábban is bemutatott tehetséges pécsi borbély, Szabó Zsolt két pályamunkával nevezett be a versenyre. Mindkettő be is került a döntőre kiválasztott 15 frizura közé!

hirdetés
Uránia Mozi

Lapunk korábban annak kapcsán számolt be Szabó Zsoltról, a Barber Shop Budapest Árkád Pécs fiatal üzletvezetőjéről, hogy egy rendkívül neves szakmai bemutatón vehetett részt a múlt hónapban, egyedüli pécsiként. Most megkérdeztük tőle, hogy sikerült az augusztusi bemutatkozás, valamint megtudakoltuk azt is, miként készül az októberi versenyre.

– A bemutatón nagyon sokan voltak, jó visszajelzés volt, hogy sok embert érdekelt a show. 15 fellépő volt, de nem láttunk két egyforma hajat, mindenki be tudta mutatni a saját stílusát, egyéniségét a frizurán keresztül. Örültem, hogy én is olyannal készültem, amit más nem csinált. Szakmailag is nehéz hajat választottam, alig dolgoztam gépi nyíróval, szinte végig ollóval kellett dolgoznom. Nem volt könnyű tükör nélkül, közönség előtt alkotni, mellette pedig a színpadon álló másik két emberrel összehangolva, mikrofonba beszélni arról, éppen mit csinálok. Emellett viszont nagyon élveztem is, sokan gratuláltak a végén, csináltak fotókat és videókat az elkészült frizuráról – mesélt élményeiről a pécsi szakember.

Szabó Zsolt az augusztusi HAIR/KRAFT színpadán (Fotók: Sándor Botond)

A Barber Battle Budapest névre hallgató versenyt negyedik éve rendezik meg a fővárosban. A hajszobrászok általuk vágott frizuráról készült fényképet küldenek be nevezésként, majd a fotók alapján választanak ki 15 döntőst. A végső megmérettetésen a megörökített hajakat kell reprodukálniuk a versenyzőknek, akkor már színpadon, szakmai zsűri és közönség előtt. Az idei döntő pont a pécsi borbély miatt rendhagyó, hisz nem tizenöt, hanem tizennégy versenyző került be, Szabó Zsolt duplázott ugyanis két a legjobbak közé jutott kreációjával.

– Czinki Herbert mentorom segítségével rengeteget készülök a nagy megmérettetésre. Nem tudtam választani a két általam kitalált frizura közül, ezért mindkettőt elküldtem. Hatalmas siker, hogy mindegyik döntőbe került – így Szabó Zsolt.  

Íme, itt pedig a két döntőbe jutott frizura: 

Ha valaki személyesen is megnézné, hogyan készülnek a színpadon a vadító frizurák, IDE KATTINTVA válthat jegyet az eseményre.

Hirdetés