A pécsi székesegyházban misézik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt vendége

Valerian Okeke, a nigériai Onitsha város érseke mutatja be a szentmisét 18 órakor a pécsi dómban – olvasható a Pécsi Egyházmegye honlapján.

Mint írják, a nigériai Onitsha egyházmegyéből három felszentelt pap tanul a Pécsi Tudományegyetemen második éve: Martin atya orvosnak, Mark atya gyógyszerésznek, Henry atya pedig pszichológusnak készül. Érsekük, Valerian Okeke, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust követően érkezik Pécsre kíséretével, hogy találkozzon Felföldi László pécsi megyéspüspökkel, és megismerkedjen a magyarországi katolikus köz- és felsőoktatás helyi intézményeivel, a Katolikus Karitászban folyó szolgálattal.

A pécsi egyházmegye bejegyzéséből az is kiderül: Nigériában az oktatást és az egészségügyi ellátást jellemzően az egyház biztosítja, Onitsha érseke több kórházat is fenntart. Ezek egyikének igazgatója dr. Izunna Okonkwo atya 16.30-kor a Magtár Látogatóközpontba várja azokat az orvosokat és ápolókat, akik érdeklődnek a nigériai orvosmisszió iránt.

A szentmise után lehetőség lesz találkozni az érsekkel és kíséretével, valamint a missziós orvossal, dr. Fodor Réka „Afrékával”.

Kiemelt képünk forrása: pecsiegyhazmegye.hu

hirdetés
Uránia Mozi