Iványiék fenyegetőznek?

Nem hirdetheti magát „pécsiként” Iványi Dalma új csapata. Az MKOSZ szerint félrevezető, ha egy együttes másnak tünteti fel magát, mint ami valójában. A PINKK ugyanis egy bajai cégé. A cég azt tervezi, hogy mindezért feljelenti a Szövetséget!

hirdetés

A Bácsbasket Kft. vezetője, Berényi Csaba nevetségesnek és jogtalannak tartja az eljárást. Az ügyvezető ezért az MKOSZ–től jogilag is alátámasztott magyarázatot vár. Amennyiben ez nem történik meg néhány napon belül, akkor feljelentést tesznek az ügyészségen.

Berényi azzal érvel, hogy a szervezet alapszabálya szerint az MKOSZ nem vizsgálhatja, ellenőrizheti a nevüket, ezért ez a lépésük – mármint, hogy megtiltották a “Pécsi” névhasználatot – ellentétes az alapszabállyal.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Azz MKOSZ főtitkára azt mondta lapunknak, aggályos, hogy egy bajai cég csapata úgy használja a „Pécs” nevet, hogy ahhoz az illetékes önkormányzat nem adta a hozzájárulását, ráadásul játékosai is Komlón edzenek. Mindez pedig megtévesztő lehet.

Dr. Sterbenz Tamás hozzátette: a csapat indulhat ugyan az október 3-án kezdődő bajnokságban, viszont olyan – szponzori – nevet kell keresnie, ami nem félreérthető és nem törvénytelen.

– Ameddig ilyet nem találnak, addig használhatják a Bácsbasket Kft. nevet – mondta. Hangsúlyozta egyúttal, megvizsgálták a PEAC-Pécs női kosárcsapat nevét is, azzal viszont minden rendben van.

A Pécset elhagyó csapat egyébként az NB I. indulás jogát is Bácsbasket Kft. nevén szerezte meg, így egyelőre sakk-mattnak tűnik az ügy.  Az érintett cég  ügyvezetője, Tamás Zoltán nem akart nyilatkozni.

 

[frame_left]Keresik a pénzt

A PINKK-Pécsi 424 nevet néhány hónapja, közvetlenül azután jelentette be Iványi Dalma, amikor a pécsi önkormányzat komolyabban kezdte kérdezgetni annak a 250 millió forintak a sorsát,  amennyivel nem tud elszámolni Iványi korábbi csapata, a Pécsi Női Kosárlabda Kft – illetve annak menedzsmentje.[/frame_left]