A PMFC 120 perces edzőmeccset veszített el Szegeden

A PMFC ötgólos, 120 perces meccsen kapott ki a Szegedtől – fotó: Vereby-Csethe Bence

Szegeden játszott maratoni hosszúságú, kétszer 60 perces edzőmeccset az NB II.-es tavaszi rajtra készülő PMFC. Vas László együttese 3-2-es vereséget szenvedett.Január 31-én már Győrben lesz jelenése a PMFC-nek, ott kezdődik a jelenleg második helyen álló csapat tavaszi szezonja az NB II.-ben. Ezt megelőzően azonban ma, egy főpróbának szánt edzőmeccs volt a programban a Grosics Akadémia vendégeként.

hirdetés
Uránia Mozi

Vas László minden bizonnyal extrém terhelés mellett szerette volna megnézni, hogy hol tartanak játékosai. A felek abban állapodtak meg, hogy kétszer 60 percet gurigáznak majd a játékosok. A maratoni csörte elején gyorsan előnybe került a Pécs Adamcsek találata révén, azonban pár perccel később máris 1-1 vot az állás. Ez a 60 perces első félidő pedig nem a piros-feketék védőmunkájáról lesz majd emlékezetes évek múlva. A szünethez érve már 3-1 volt oda.

A szinte teljes sorcserét hozó második félidőben csak a szépítésre futotta a PMFC-nek, így 3-2-es vereség lett az kétórás felkészülési csata vége. Ami összességében sem vészjósló nem volt, sem pedig túlzottan bíztató.

Ezt a találkozót kihagyta Bajner Bálint, aki a hátával bajlódik pár napja. Bár az edzéseket a társakkal együtt végzi, a szakmai stáb mégis jobbnak látta, ha ezúttal nem veti be. Egy régi-új arc is feltűnt a PMFC-ben, pályára lépett ugyanis a 2018-19-es szezonban egy évet már Pécsett töltő Kálmán Szilárd. A középpályás próbajátékon igyekszik bizonyítani Vas Lászlónak, hogy érdemes lenne őt visszahozni.

Bár eddig úgy tűnt, hogy a Szeged elleni lesz a pécsiek utolsó felkészülési mérkőzése, jelen állás szerint nem elképzelhetetlen, hogy most vasárnapra még egy ellenfelet keres magának a gárda. A mai mérkőzést elnézve azért a gyakorlás nem ártana.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 3-2 (3-1)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés, Szeged.

PMFC 1. félidő: Hermány – Sági, Króner, Preklet, Katona – Geiger, Bartha, Futó, Kálmán (Szabó, 44.) – Grabant, Adamcsek.
PMFC 2. félidő: Hermány (Vukman, 90.) – Sági (Bischof, 90.), Rácz, Gajág, Németh – Keresztes, Tölgyesi, Bartha (Bohata, 90.), Óvári – Kónya, Tihanyi.

Pécsi gólszerzők: Adamcsek (15.), Keresztes (98.).