Illegálisan ralizik a polgármester – FRISSÍTVE

– Ez nem egy különleges sztori, nem ismerek olyan furcsa szavakat, mint relatív gyorshajtás – ezeket mondja egy Pécs melletti polgármester, aki balesetveszélyesen, mások életét is kockáztatva ralizik a Mecsekben közutakon. A rendőrség szerint is szabálysértéseket követett el. A cikk megjelenése után több újságíró kereste. Videóüzenetben mondja el a véleményét.

hirdetés

Már nem látható az a videó, ami egy autós száguldását örökítette meg. A felvételen egy Subaru Leone RX Turbo volt látható, amely a 80′-as évek rali világbajnokságainak egyik legsikeresebb autója volt.

Az útvonal - a Google Maps szerint 4 perc alatt teszi meg ezt a távolságot szabályosan egy autó.
A Google Maps szerint 4 perc ez a távolság – szabályosan.

Nem csoda, hogy az útvonaltervező számítása szerint a szabályosan 4 perc alatt teljesíthető Abaliget-Orfű-tető távolságot 2 perc alatt tette meg teljesen jeges, havas úton annak készítője, Kovácsszénája polgármestere, Novák Péter, aki korábban büszke volt a teljesítményére.

 

Novák Péter
Novák Péter polgármester úr

– Nem ismerek ilyen furcsa szavakat, mint relatív gyorshajtás – ezt mondta megkeresésünkre Novák Péter, aki elismerte, hogy máskor is szokott így autózni. – Profi versenyzőkkel vagyunk fent, ez nem egy különleges sztori, amióta autó létezik, van ilyen. Fantasztikus lehetőség – mondja.

Arra a kérdésre, hogy felelős polgármesterként mit gondol a közúti szabályokról azt mondta: “ahol tudja, betartja őket”.

– Ez most arról szól, hogy az ember a saját vezetési technikáját fejlessze. Erre ebben az elmaradott országban máshogy nincs lehetőség – véli Kovácsszénája első embere.

A videó feltehetően január 24-én, vagy 25-én készült, maga is posztolta a közösségi oldalán, ismerősei közül van, aki beülne mellé, más irigykedik rá, és olyan is akad, aki aggódik, nehogy baj történjen.

A faluvezetőt a jelek szerint nem érdekli, hogy akár halálos balesetet is okozhat, a felvétel ugyanis nem lezárt közúton készült. Az autó sofőrje, ha valóban 110-120 km/h-val közlekedett, ahogy bejegyzéseinél saccolja, még jó időben is szabálysértést követett volna el. Jeges úton ez pedig életveszélyes. Ráadásul sok esetben az úttest szemközti oldalán autózott, bármikor jöhetett volna szembe valaki.

novák_facebooknagy1

A polgármester videója kapcsán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Molnár Katalin közölte: a felvételen látható autó sofőrje “a közúti közlekedés szabályait a záróvonal átlépésével megszegi, illetve valószínűleg „relatív” gyorshajtást követ el, melynek mértékét a felvétel alapján pontosan meghatározni nem lehet”. A rendőrök azt mondták, nem tudják beazonosítani a videón látható autót.

[box title=”Már volt súlyos baleset”] – Két éve Orfűről tartottam Abaliget felé az autómmal, amikor a felvételen is látható egyik kanyarban egy utcai versenyautóval ütköztem frontálisan – meséli az orfűi Zoltán. – Egy budapesti vállalkozó kölcsönzött egy Mitsubishi Lancert, amivel ezt az utat választotta egy kis havas száguldásra. Ő is az én sávomban hajtott hasonló sebességgel, félkeresztben, ahogy ezen a felvételen is látszik.

Az áldozat koponyazúzódást, bordatörést és csuklósérülést szenvedett. Az a “versenyző” nem ismerte el, hogy ő volt a baleset okozója. A bírósági per jelenleg is tart, de Zoltán annak is örül, hogy még él.

[/box]

Novák egyébként már tavaly is szeretett életveszélyesen vagánykodni a hóban, ahogy arról ez a 2013. február 7-i videó tanúskodik.

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=11ADSNeJB9Y” width=”660″]

 

FRISSÍTVE

 

Kovácsszénája polgármestere az alábbi videóüzenetet tette közzé a legnagyobb videómegosztón, miután szerdán több újság és híradó munkatársa kereste kérdésekkel az illegális rally-val kapcsolatban.

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=RmJ-RuZhBH4″ width=”660″]

 • Szabbi

  Deni: Köszönöm, hogy ilyet tudsz írni! 🙂 Ez úgy érzem fontos lenne társadalom nevelési szempontból, csak nem figyelnek…:/
  A sok okoskodó majomnak meg üzenném, hogy sehol nincs verseny… ez nem versenyre megy ökrök! Saját szórakozás… És még mindig nem veszélyeztetett senkit…

 • Ezért tart itt ez az ország mert ennyi begyöpösödött paraszt él itt…
  Kedves Dr úr kérdem én a sok öltönyös honatyánk oda valóak ahol vannak mert öltöny van rajtuk?
  Tesznek valamit is a köz érdekéért? Nem tűnt fel az elmúlt 20 évbe…
  Akik ilyenkor indulnak útra gyerekekkel nem felelőtlenek mikor 1 hete papolnak róla, hogy
  ne induljanak útnak mert ilyen út viszonyok lesznek!?
  Kérdezem én láthatósági mellény nélkül (pityókásan) nem felelőtlen elindulni haza felé?
  Itt mindenki nagyon okos ebbe az országba mégis többet lépünk hátra mint előre…
  Nézzenek sok TV-t mert ott sok valós hírértékű dolgot fognak látni továbbra is.
  Bár fájna a butaság akkor sokan szenvednének már!

 • Prókai Béla

  Illeglális autóverseny éjszaka fogadásból meg az illegális kutyaviadalok a faluban ezt érdemli Kovácsszénája itt tart Magyarország!!

 • István

  Le van írva tessék venni és olvasni: http://www.polc.hu/konyv/ordogh_mixi__riportkonyv/144396/

 • Gabor

  Drága Mazsolák!

  A Mecsek így adott kitűnő autóversenyzőket az országnak és elismerést a rallyban Pécsnek. Emberek ezrei és több generáció hajtotta így a verdáját a Mecseken az elmúlt 5- 6 évtizedben.

 • Dr. Baracskai László

  Huligán! Nem polgármesternek való az ilyen viselkedés a megjelenéséről nem is beszélve!

 • Péter

  “minden vélemény számít!” erre moderálásra vár a komment???? ez aztán a szólás szabadság! ha nem hagyod jóvá ocsmány féreg vagy! jobbulást, és egészséges temetést kívánok neked!

 • Deni

  Látom ki mellette ki ellene . Kérlek olvassátok végig kis történeteim mielőtt ítélkeztek.
  70-es évek elején friss segédként hasonló út biztosításban vettem részt a mesterem gyakorló vezetésén vagy ha tetszik edzésén közúton . Akkor még nem volt mobil így látótávolságra álltunk egymástól így jelezve ha a “lezárt” útszakaszra arra közlekedő hajtott be , ekkor a mester vissza vett és gyorsan ,de szabályosan közlekedett. Soha nem volt baleset,tehát megoldható a dolog. Mesterem egyébként magyar bajnok lett a 250 cm 3-ból 6 sebességessé varázsolt “csoda” HONDA-jával .” Csoda” , mert a vezérmű tengelyt például kézzel köszörülte vezérelte át. (Ezt csak annak aki ért hozzá). A mester egyébként a bajai Bálint Matyi bácsi akiről szüli napja alkalmából készítettek videót a netten van amint meg veszi a legújabb Ducati mkp-ját. Na nem azért,hogy nézegesse hanem ,hogy a nyáron minden nap motorozzon 85 évesen .
  A magam története pedig röviden:
  Másfél éves jogsimmal rá szaladtam a kanyarban felhordott sárra éjszaka ,eredmény egy nagy szaltó és landolás fejre. (nem volt még kötelező a bizt öv, de én már szereztem egyet a Wartb-ba ,hála neki nejemmel együtt csak lógtunk az övön az ülésben.) Eldöntöttem meg kell tanulnom “vezetni” vészhelyzetben is . Következett gyakorlás úttalan utakon,homokbányában, aszfalton,havas -jeges úton szóval ahol csak lehetett. ” Ilyen módon is, lezárt út szakaszon” . Soha nem volt belőle baleset. EREDMÉNY ??? Azt hiszem megtanultam autót vezetni évekig halomra nyertem az ügyességi és KRESZ versenyeket majd a szlalom bajnokságokat ralira már nem mentem ,mert gyerekünk született , bár volt balesetem ,de minig tudtam mit kell tennem vész esetén és a legfontosabb mai napig TÚLÉLTEM azt a kb 3,5 – 4 millió Km közötti utat amit vezettem. (3,14 millig írva)
  Azoknak akik csak kárognak és fejét követelik a polgármester gyereknek csak annyit üzennék : Meg lehet oldani az ilyen gyakorlást mások veszélyeztetése nélkül és kérdezném a károgókat ÖK megtettek mindent azért (gyakoroltak) , hogy egy havas úton ne üssenek el engem vagy más ember társunkat ??

 • Csak 1-2 kérdésem/ észrevételem volna…
  Ha Ő a polgármester, miért nem záratja le arra az 1 estére azt a pár kilométeres szakaszt? előre pár héttel kihirdeti, hogy le lesz zárva, kordon a 2 végére pl 2-2 haver odaáll, azt kész. És akkor a kutya nem cseszegetné, hogy másokat is veszélyeztet, (ahogy azt tette és okozott is balesetet egy korábbi esetnél)
  De ha ez nem megy… Miért nem megy el erre a célra kialakított, lezárt területre élményautókázni… ? Vagy ha subarura telik, vegyek magának ott a pusztában egy nagyobb földet és alakítson ki saját pályát… Én is hajtottam már gyorsan, nem “papolni” akarok, de ezt elcseszte, nem büszkének kéne rá lennie, hanem magábanézni! Lehet hogy Polgármesternek jó ott ahol van, de ezt ki kérdezte? Miköze annak amit csinál/t???

 • horror

  ez a gyökér egy polgármester?
  szívesen átmennék a nyakán egy autóval.

 • egy névtelen a sok közül

  …így van,ez itt a lényeg,hogy jól csinálja,mert ez a dolga… észrevenni olyan jelenségeket,amik mellett mindannyian bosszankodva megyünk el nap mint nap…és már hosszú évek óta…és Ő névvel teszi ezt,felvállalva mindazt,amit itt tapasztaltunk.Persze a nagy többségnek markánsan más véleménye van,mint az itt hozzászólóknak,de ők nem írogatnak ide ebben a stílusban,ahogy a cimborák teszik.Akik nem is sejtik,mert nem sejthetik,korlátaik miatt,hogy mennyit ártanak védencüknek.És teszik mindezt névtelenül,mert névvel nem mernék,annyira nem nagy fiúk…(mint ahogy én sem..)

 • suszka

  És Balázs!

  Szeretem a cikkeidet, jól csinálod!
  Kár ezért a cikkért, szerintem elhamarkodtad, és túl hamar publikáltál véleményt, egy olyan emberről akivel talán még nem is beszélgettél személyesen!(remélem)

 • suszka

  Aki megnézte az utolsó videót és/vagy esetleg találkozott ill. hallott róla, tisztán láthatja hogy ez az ember nem egy elvetemült, idióta aki nincs tisztában a lehetséges következményekkel, ő egyszerűen realista, céltudatos, ámbár naiv fiatal polgármester, akinek a számtalan kedvező döntése/ötlete által, Kovácsszénája, ami eddig csak egy kicsiny mecseki falu volt, amit a megye kis százaléka is, maximum a horgásztaváról ismert, ebből a pár családos településből, példaértékűen-reális pénzekből egy kis (sport)turisztikai ékkövet alkotott. Minden elismerésem Novák Péter Úrnak!

 • :-)

  “Sajnos ebben az elmaradott országban kevés a lőtér, de ennek a Nováknak a feje pont megfelelő a gyakorlásra. Ezért a fejére tennék egy almát, és a lőfegyverkezelési technikámat fejleszteném célbalődözéssel. Persze lenne mellettem egy mesterlövész cimbora, és nagyon vigyáznék, hogy az almát és ne a fejét találjam el. Nincs ebben semmi rossz, ennek Tell Vilmos óta évszázados hagyományai vannak.”
  …from 444.hu

 • Kérdező

  Ki vezette ezt az autót,kinek milyen bizonyítéka van? Bárki lehetett ,bármilyen autóval. 🙂

 • remélem börtönbe kerülsz

  majd kisköcsi, ha nyakát szeged valakinek, akkor pofázzál így. addig kuss a neved, és örülj, hogy nem vernek meg sportból, meg hagyományból. menj már a francba tényleg

 • G

  Itt a legtöbben azt sem tudják miről van itt szó, mindenki a saját igazát szajkózza és fikázza a másikat. Megpróbálom összefoglalni miről is van itt szó.

  Pétert személyesen ismerem, több mint egy évtizede mozgok a rally sportban és sokkal régebb óta vezetek az utakon.

  1. A téli hókocsizás egy létező jelenség, nem csak a Mecsekben, de az ország minden pontján egészen a Bükkig. Ezer videót tudnék ide beszúrni, ahol egészen amatőr próbálkozóktól a rally első osztályában versenyző profikig mindenki autózik ilyenkor a kisebb forgalmú, esetleg nem használt hegyi utakon.
  Én is ezt teszem, várom a havat és ha leesett 15-20 autóval megyünk és autózunk. Tesszük ezt gyakorlatilag úgy, hogy bizonyos útszakaszon, egy irányba, az útszakasz két végét lefigyelve, csak a saját autónkat és testi épségünket veszélyeztetve. Vannak akik nem így járnak el, ami valóban felelőtlen másokra nézve.
  2. Én megértem azokat, akik ezt elítélik és veszélyesnek tartják, hiszen az, ha és itt a hangsúly a ha szón van ez a fajta hóban autózás felelőtlenül történik, értem ez alatt, hogy nincs aki figyelje a forgalmat. Az elmúlt 7-8 évben mindig kint voltam a Mecsekben télen, nagyobb társasággal, nem egyszer 25-30 autóval, sosem volt baj, leszámítva a saját károkat. Leesett ez a kis hó nem rég, Bp-ről hazafelé az egyenes úton a két kezemen nem tudnám megszámolni hány autót láttam becsúszni, fejen állni az út szélén, elakadni nyári gumival. Egy rutintalan sofőr, egy kopott gumi, ne adj Isten ezek kombinációja sokszor veszélyesebb, mint egy ilyen mókázás.
  3. Nézzetek fel a youtube-ra, írjátok be hókocsizás, hóban autózás! Lesz ezer találat!
  Én úgy gondolom, ha a Péter nem polgármester, ez csak egy videó lett volna a sok közül, de mivel politikailag jó célpontja tudott lenni, ebben az eltorzult világban, egy szarházi újságírónak ezért lett ebből hír. Ismerem Péter munkásságát, igazán jó és példa értékű az, amit ő azon a 60 lelkes településen elért, kár lenne azért, mert van egy extrém hobbija keresztre feszíteni egy a társadalom számára valóban hasznos embert!
  4. Többen szajkózzák itt, hogy aki így akar autózni, esetleg rutint szerezni vagy szimplán mókázni az induljon versenyen, menjen pályanapozni stb. Na ők azok, akiknek fogalma nincs erről a világról! Ma az amatőr versenyek nem léteznek, az MNASZ betiltotta őket! Maradt a rally sprint bajnokság, mint belépő szint versenyenként kb. 100e Ft-ból megvan egy hétvége, felsőbb osztályokban többszöröse. Nyílt napok zárt pályákon nem sűrűn vannak kis hazánkban és pálya sem sok van szóval ez is zsákutca.
  Tudom, akkor maradjunk otthon vagy válasszunk más hobbit…
  5. Ez a Kauffman firkász mittoménmicsoda nem is olyan régen még egy A-s Ladában navigált, most meg itt osztja az észt. Látszik, hogy nincs benne betyárbecsület! Régi mondás, hogy ahol eszünk oda nem piszkítunk! Szívből remélem, sőt tudom, hogy ezen cikke után ez a pécsi rally sprintes társaság kiveti magából a rákos sejtet!

  Lényeg, hogy egy semmirekellő, osztályon aluli, szenzációhajhász firkász egy apró hibáért simán tönkre teszi más életét. Hír érték nulla, politikai jelentősége nulla! Mindkét tábort megértem! Megértem azt aki ellenzi és veszélyesnek tartja és megértem azt is, aki ezért él, ez a hobbija.

  A fenti cikkben lévő baleset egy felelőtlen idióta miatt következett be és ez valóban nem helyén való, de egy normális társaság figyel erre, ahogy itt a Péter esetében is figyelték az utat, gyakorlatilag saját magán kívül nem veszélyeztetett senkit!

 • Nevem Senki

  Mindenki nézzen magába és csak azok nyilatkozzanak, akik szívre tett kézzel is merik állítani, hogy soha az életben nem szegtek meg közúti szabályokat! Na ugye.. Rögvest lecsökkent a létszám!
  Feltételezem a sok “okoskodó” mindent betart, soha nem hajtott gyorsabban a megengedettnél, soha nem lépett át záróvonalat, soha nem fordult vele elő olyan, hogy próbált volna kicsit élmény autózni…
  Ezt hívják álszentségnek!
  Nem azt mondom, hogy követendő példa ez a tett, amiről szól a cikk, de azt is be kellene látni, hogy senki sem volt veszélyeztetve egy pillanatra sem, ami az elmondottak alapján nem csak a szerencsének köszönhető, hanem annak is, hogy folyamatos figyelés alatt volt tartva az útszakasz.
  Mellesleg hozzátenném, hogy az itt álszenteskedő emberek előbb fognak közúti balesetben megölni valakit, vagy esetleg saját magukat, mert nincsenek tisztában sem a saját, sem az autójuk képességeivel és határaival. 50 nél is meg lehet ám csúszni, meg keresztbe lehet állni..

  A cikkhez is hozzászólva: Amikor leesik a hó, elég rendesen ellepik a mecseket a “Janik”, szóval ez nem egyedi eset! Ne tegyen úgy senki, mintha ezt idáig nem tudta volna! Mindenesetre a tett nem példaértékű és természetesen lehetett volna ettől bőven biztonságosabb terepeket is találni a kocsikázáshoz.

  Üdv!

 • cruiser

  Én sokkal jobban féltem azoktól, akik nyílegyenes országúton, porhóban 30-cal mentek, amikor esett az első hó. Ők valószínűleg nem tudnak vezetni.
  Aki kihalt útszakaszokon teszteli a saját- és autója határait, az el tud majd kerülni egy balesetet, amikor váratlanul megcsúszik egy lefagyott részen vagy keresztbe fordítja egy jégborda.

 • senki

  Tipikus kommentek! Mivel a haver csinálta,így k nagy rajság.De ha valami ismeretlen akkor ámokfutó vadállat. Ajánlom a haverok és a szimpatizánsok figyelmébe a cikk alsó részét!
  Hasonló pert nektek is!
  “Higgyétek el, hogy ezek a srácok megfontoltabbak mint a hétköznapi autósok.”
  A nem hétköznapi autósok zárt pályán száguldoznak.
  Polginak gratulálok,saját sz@rába lépett. 🙂

 • Tamás

  😀 De Béna cikk ..

 • Orvis

  Ha Kovácsszénáján laknék, akkor most nyert volna magának egy szavazót.
  Akik az életüket féltik, azoknak elmondanám, hogy azért mennek éjszaka, mert akkor messziről lehet látni, hogy jön valaki szembe. Kanyarban is.

 • Abszolút mérvadó

  Én meg azt gondolom,hogy egyszer és mindenkorra gátat kell szabni az ilyen gondolkodásmódnak.Nagyon sajnálom,hogy még mindig nem érti a lényeget, jelen esetben mindenfajta magyarázkodás teljességgel közömbös. Az egyik a munka a másik az EMBER és ő jön velünk szemben az úton…

 • Péter

  Javaslom a cikk írójának, hogy nézze majd meg az érem másik felét is. Nem támogatom az ilyen autózást, de személyesen ismerem a polgármestert. És ismerem azt a munkát is, amit Kovácsszénáján végzett.
  Korrekt újságírás lenne, ha azt is bemutatná, hogy milyen erőfeszítésekkel állítottak talpra egy 60 fős települést saját erőből az ott lakók, a szóban forgó polgármester irányításával. Hiszen az egy teljesítmény, míg ez a rallyzás egy hiba.
  De tudom, úgysem fog írni róla….

 • lukacs60

  Az ilyen embert szándékos ember ölési kisérlet vádjával minimum 10 év börtönre itélni. Nem igaz hogy nem tudja hogy ez ember életeket követelhet. Ha meg meg akar dögleni ott a kötél, azzal nem árt senkinek.Mert őt ugyanis nem érdekli hogy valakit ártatlanul megölhet.

 • Sanyi

  Sok hozzászóló ismeri “Patyó”-t, én is. Vannak jó dolgai, meg vannak baromságai is. Az tény hogy ostobaság volt ezt a videót feltenni. Az is tény, hogy megsértette a KRESZT és mások életét veszélyeztette – hogy a sajátjával mit csinál az az Ő dolga, de ez nem lezárt pálya volt, nem rajta múlott, hogy nem jött senki szembe. Teljesen mindegy, hogy mennyire kezeli jól vagy rosszul a gépet, ez innentől indifferens.

  Felesleges a mosdatás hogy “tud vezetni” – nem is tagadja senki – attól még szabálytalan, és közveszélyes adott körülmények közt. Ezen nincs mit szépíteni. Ilyenkor el kell nyelni, hogy hibáztam nem magyarázkodni meg megmagyarázni egyértelmű tényeket, oszt cső. Ennyi.

  Az érdekes nézeteket valló rallye fanoknak annyit, hogy az igazán jó versenyző tudja, hogy hol és mikor kell/lehet nagyot menni…akkor magától is felkerül a netre…nem kell hozzá szabályt sérteni, versenyre kell nevezni, meg pálya napozni. Most komolyan arra veritek a melleteket, hogy mekkora királyok vagytok illegálisan közúton??? Gratula…

 • Armand

  Én sem szeretem az utakon a másokat veszélyeztető járművek vezetőit. Sajnos, ilyen alapon nagyon sok emberről lehetne cikket írni, mert sokan vannak. Azt sem szeretem, hogy újságírók mások facabook lapjáról bemásolnak kommenteket, barátokkal, ismerősökkel megosztani kívánt, fényképet kimásolnak a cikkükhöz. Természetesen olyant, ami mondhatni nem túl előnyös. (Bár szerintem vicces, biztos jó humorú a polgármester úr) A fekete keretben levő szöveg is fölöslegesen hatásvadász.

 • Hermann

  Nincs ezzel semmi gond ! Max poltikailag jöhet jòl valakinek a tàmadàs. A kanyarok elôtti ìvre helyezèsből is làtszik, hogy tudja mit csinàl. LIKE…

 • Kaufmann balazsnak köszönet,

  hogy megirta ezt a cikket. Te jo eg ha ez az örült egy falu polgija, akkor milyen sötetetek lehetnek a falu lakoi. El a jogsijat örökre!!!

 • fidss

  Igazi nemzeti vamzer ujsagiro….

 • Stewie

  Egyetértek Martinával. Van hely Kovácsszénáján egy saját versenypályának. Aki ismeri az Orfű-Pécs-Abaliget útvonalat tudja, hány kereszt van az út szélén az áldozatok emlékére…. néhány volt helyi lakos is az ilyen önjelölt rallis miatt halt meg. Ismerem a cikk íróját is. Nem vagyunk barátok, de köszönöm, hogy rávilágított a tényekre.

 • Denevér

  Abaligeti lakosként én is utálom, hogy egyesek versenypályának használják az utakat. Meg lehet nézni a Remete-rét – Lapis közötti útvonalat, mely most le is van zárva, olyan szinten kicsúszkálták az önjelölt rallyesok, most tükör jég. Sokszor járok késő este arra felé és ha hó van gyakran száguldoznak arra, veszélyeztetve a mások épségét is. Nem egy esetben kerültem már forró helyzetbe emiatt. De beszélhetnénk itt a motorosokról is, akik az Orfű – abaligeti átkötő utat használják versenypályának, stb….

 • tipikus

  Tipikus puhapöcs aki ettől élvez. Tele a net ilyen balfasz barmokkal. Nem azért nem törte össze magát mert jól vezet hanem azért mert nem jött szembe senik. A balesetet szenvedő orfűinek üzenem. KAMERÁT MINDEN AUTÓBA!!!!!! A törvények a bűnözőket védik azzal, hogy az ilyen felvételeket nem lehet nyilvánosságra hozni mint az oroszoknál. Ideje lenne törvényt módosítani. Ha ettől lesz rend az utakon és kevesebb ember hal vagy sérül meg akkor ez kell ahhoz, hogy sok hülye visszafogja magát ha nem akarja a balfaszságát viszontlátni a neten.
  A zsaru meg hülyeséget beszél. Ha havas az út és nem látszik a záróvonal akkor az nincs 😉

 • orfűi

  Köszi Balázs, és köszi J Martina, minden mondatoddal tökéletesen egyetértek. És aki szintén így gondolja, annak azt üzenem, hogy sajnos nincs értelmi vitatkozni, mert nem megy át a szűrőn. Más világ, más stílus, más kognitív sémák, stb…

 • Celica

  Tyű még az én adrenalinom is elkezdett pezsegni! (Ettől függetlenűl lehetne valami biztonságosabb helyet találni. (ha volna)

 • vatanen

  …ez a baj

 • Kankkunen

  Kedves Vatanen!

  Ezekbe gyári előfeszített LSD difi van.
  Olyanok mint az AK-47 -es karabélyok. Nem nagyon mennek tönkre. Amúgy meg nem ez a tempó hanem amit a megboldogult Mcrae-ék diktáltak. Itt nincs veszélyben senki. Higgyétek el, hogy ezek a srácok megfontoltabbak mint a hétköznapi autósok.
  A spotrot nem keverném ide!

 • vatanen

  Kedves Kankunnen!

  Ebben a tempóban nem mentem közúton. Ha elő is fordult hogy elszaladt a pedál, legalább nem büszkélkedtem vele. Ésszel lehet gyakorolni, de ez így komplett idiótaság. Kíváncsi lennék, hogy ezekbe az átépített, gányolt Leone-okba hogy van beszerelve a diffi. A 90es években már a profi Legacykban is sokszor leblokkolt és estek el ilyen miatt. Mit csinálnál, ha technikai hiba esne be és amiatt nem tudnád kezelni az autót? Magadban bízhatsz, de az autóban még akkor sem 100százalékosan, ha te építetted. Húzza meg magát és örüljön neki, hogy ilyen a rendőrség. A régi időkben már nem lenne jogosítványa. Hogy most csak hülyét csinálnak az emberből az ilyen irigyek, még mindig jobban elviselhető, ezt higgyétek el. Tiszteljétek a SPORTot.

 • J Martina

  Kedves Mindenki!

  Ez nem egy kihalt út, és nem versenypálya. A párom egy szintén kisgyerekes barátunkkal egyik éjjel jött haza Pécsről kocsival, és látták az önjelölt gyorsulási terepversenyzőket, köztük a Subarut is Petyával…
  Autózáshoz építsenek a fanatikusok egy zárt pályát Kovácsszénáján, ott mehetnek 150-nel is!
  Mi ezt az utat használjuk nap mint nap, a családunkkal, gyerekeinkkel, -van hogy éjszaka- akiket szeretnénk biztonságban tudni.
  Kedves Péter, ha születik egy gyereked, majd talán megérted, és a barátaid is.
  Ez egy közút, és a polgármester úrnak sok ismerőse él Abaligeten. Szomorú, hogy ezt teszi, és büszke rá!
  A cikknek pedig örülök, illetve a versenyző kommentjének.
  Már én is gondolkodtam egy cikk írásán a témában. Szeretem a gyors és jó autókat, de egy profi sofőrrel is történhet baleset.
  A törvényeket és szabályokat egy polgármesternek kell igazán betartani, hogy példát mutasson. Ez itt nem sikerült. Lehet bármennyire jó sofőr, ez nem versenypálya.
  Balázzsal pedig nincs semmi baj, csak ő is itt él.

 • Tamás

  Az orfűi Pisti meg azt meséli hogy a Zoltán simán részegen karambolozott mert egy ufó a szemébe világított. Mariska néni szerint Zoltán jó ember, Balázst már a bölcsődében is csúfolták ezért lett firkász.

 • Jani

  Semmi extra… Én Visegrádon csinálom ugyan ezt. Sajnos idén nem sok hó akadt. 🙁

 • Kankkunen

  Kedves Vatanen!

  Na ne mondd, hogy egyszer sem verted keresztbe a vasat havon!

  Ugyanmár!

 • SGaben

  … ja és legalább tanuld meg a rallye fogalmát, és helyes írását

 • SGaben

  Kaufmann Balázs szerző úr! Szerintem járjál busszal ha ilyen cikket írsz, fogalmad nincs az igazi téli autózásról…

 • Tamás

  Régen olvastam ennyire “drámai” szenzációhajhász csúsztatásokkal teli cikket. Az “újságíró” úrnak egy baja van, hogy igazi irigy kispolgár.

 • Fazer

  Ha minden sofőr venné a fáradságot és kicsit elmenne csúszkálni hóban valami kihalt hegyi útra vagy parkolóba. Nem lenne annyi balfa.. az utakon. Ez a cikk egy vicc. 🙂

 • vatanen

  És a cikkben szereplő Zoltánt észre vette a sofőr? Gyerekek, ha rallyezni akartok nevezzetek be egy sprintre vagy rallye túrára. Nem sok pénz és ha tökösek vagytok, akkor végigküzditek a feltételeket. Addig meg vegyétek tudomásul, hogy ez nem Finnország. Sajnos itt nem lehet igazán hó rallyezni. És ha leesik egy kis hó az sem jogosít fel erre. Kicsi a p.csötök, vagy mi? Én navigátor vagyok, de sosem(!) edzünk közúton! Ez fontos! Különben mindenki megutálja az autósportot. Inkább lennétek hálásak, hogy Orfű befogadja a Mecsek Rallyet! Sportbaráti tisztelet!

 • bubufan

  Valaki keresse már meg a faszát ennek a töketlen újságírónak oszt ragassza vissza neki, hogy legyen mit lerúgnia minden értelmes autósnak! Köszi.

  Takarodjál fizikai munkára, ha értelmes cikket nem tudsz írni bölcsészbalfasz!

 • Abszolút mérvadó

  A kommentek többségéről(amikkel önmagukat és egymást minősítik) jutott eszembe: Madarat tolláról embert barátjáról…

 • Viktor

  Válaszolnék a válaszodra kedves “?”
  Egy szóval se mondta neked senki, hogy ne menj arra, ülj be az autódba, kapcsold fel a lámpáidat, és akkor látszani fogsz a sötétben. Ha esetleg összefutsz a polgármester úrral, mindenképpen észrevesz. Ez abból adódik, hogy a sofőrök az utat nézik.
  Mivel abaligeti lakos vagy, és gyakran járod azt az utat a kommentedből kiindulva nem kell kiemelnem a téligumi, és a biztonsági öv használatát.

  Nem mondom hogy örülök ennek a videónak, és azt sem hogy egyet értek vele.
  Viszont ha valaki meg akar tanulni rendesen vezetni ( trollok kíméljenek, nem a KRESZ-re gondolok, az nem vezetés ) akkor arra nincsen lehetősége. Illetve Pesten, súlyos százezrekért.
  De nyilván az lenne az optimális, ha minden a városok utcáján közlekedő autós tudná hogy mit művel a segge alatt az autó, és ha esetleg a városban szüksége lenne az autó ismeretére, akkor azt használni tudná. Ezzel sok ( nagyon nagyon sok ) baleset elkerülhető lenne.
  Viszont erre itt nincs lehetőség sehol a hegyen kívül. Szerintem inkább örülni kéne annak, hogy a polgármester úrnak volt annyi esze, hogy mindezt nem a városban játszotta el, és játssza el.

 • Korg

  Az ilyen köcs…ök miatt kell rettegni az embernek az utakon, remélem egyszer beleborul egy szakadékba és megdöglik. Hiába egyes polgármestereknek mindent lehet. ” Ő már jobban teljesít “

 • 555

  Abban biztos vagyok, hogy ez a subarus fiatalember megállna és segítene bárkinek aki elakadt, ahelyett , hogy sms-eket küldözget meg kekszet ajánl!!!
  Záróvonal?!?!?! Könyörgöm, hol látszik?????? Ja tényleg, tisztán látható, mert folyamatosan takarítják az osztrák hókotrók az utakat…
  És igencsak jellemző az is, hogy éjjel szakadó hóesésben/után sokan autóznak nem hobbiból a kihalt hegyi utakon.
  Csak remélheti a “kedves újságíró”( akármennyire is egy kis rosszindulatú, irigy sz@rházi féreg), ha egyszer elakad a hóban és az sms-ben kapott tanácsok után már azt hiszi, hogy éjjel ott fog megfagyni, akkor megjelenik mellette egy hasonló 4WD rajongó!!!!
  A polgármester Úrnak üzenem, hogy gratulálok az autóhoz és le a kalappal, hogy egy ilyen matuzsálemet így megmentett, felújított! Már-már múzeumban lenne a helye annyira szép!

 • Kankkunen

  Kedves szégyen!

  Te elhiszed amit leírtál? 😀

 • névtelen

  névtelenül szidja ez a lúzer polgármester saját magát. igazi sz.jankó

 • !

  Ha jönnek szembe, vissza egy, kisfék, és ugyanúgy elmegy mellette! mintha előtte nem keresztbe autózott volna.
  Sajnálni való ,hogy vannak ilyen szenzáció vadász “tanulatlan újságírók”!

 • Zsó fia

  Kedves Megint Mindenttudó Emberek!

  Ami számomra teljesen meghökkentő, hogy hogy a fenében nem vagytok képesek ennek a valós tartalmi tényeit felfogni.
  Mert oké (nem oké), hogy profi sofőr és nyilván mindenkinél ügyesebben vezet, de könyörgöm….. legyünk már őszinték. Az az út nem volt biztosítva! Ott a szarvastól az részeg fiatalon keresztül a kezdő jogis kislány és az öregebb lassabb reflexű bácsikáig bárki lehetett volna. Azt konkrétan elzúzta volna ! Rohadt jó és hála Istennek , nem volt ott senki és semmi. De ezt ne vitassuk már el,….. ez nincs így rendben.
  Milyen alapon rendelkezik ő más életével?! Mert igen rendelkezik ….. egy ilyen maga szórakozására csinált kis akcióval?

 • ?

  Kedves Szabbi!
  “A cikk pedig maga a télen, sötétben, nem járt utakon autózás kultúrájának teljes körű tudatlansága, de tovább megyek, bármi féle autós sport teljes nem ismerése… ”
  Miről beszélsz? Én is szeretem az autóversenyeket, Mecsek Rally-n például minden évben kint vagyok. De ezt felháborítónak tartom! Ez nem sport! A sport egy lezárt pályánál kezdődik. Az abaligeti út pedig egyáltalán nem nevezhető nem járt útnak. Lehet, hogy éjszaka van, de talán mi abaligeti lakosok nem járhatunk éjszaka az úton anélkül, hogy veszélyeztetve lenne az életünk????

 • ?

  Kedves Szabbi!
  ” A cikk pedig maga a télen, sötétben, nem járt utakon autózás kultúrájának teljes körű tudatlansága, de tovább megyek, bármi féle autós sport teljes nem ismerése… ”
  Miről beszélsz? Én is szeretem az autóversenyeket, Mecsek Rally-n például minden évben kint vagyok. De ezt felháborítónak tartom! Ez nem sport! A sport egy lezárt pályánál kezdődik. Az abaligeti út pedig egyáltalán nem nevezhető nem járt útnak. Lehet, hogy éjszaka van, de talán mi abaligeti lakosok nem járhatunk éjszaka az úton anélkül, hogy veszélyeztetve lenne az életünk????

 • mi van

  kedves polgármester úr? egy vicc vagy, majd ha a gyerekedet üti el egy sportember poénból, akkor elgondolkodsz. ezt nem kívánom, de hogy te mekkora egy….

 • Szabbi

  Emberek, hát mi megy itt? Gondolod, hogy a LÁMPA nevű ördögtől származó űzni való dolog, az azért van, hogy NE lássanak, ha arra járok, ugye? Arról nem is beszélve, hogy ÉJSZAKA van, tehát a vak is látja, hogy egy lélek sem jár erre, ugyanis a sok okos, aki a “Minek ide téli gumi, hisz nincs is hó” és a “Négyévszakos is teljesen jó” az nem probléma, mert a városban 20-szal is képes akkora balesetet okozni, hogy a “hülye 15 éves” is szembe röhögi, mert látja, hogy fakezű… A másik vég, mikor egy halk/drága autóval valaki 12-130-at megy, az nem baj, hát nem hangos… Ha valakinek van egy módosított autója, ami lehet, hogy épp 55-tel megy, de “hangos” az már száguld, mert nem tartja be a sebességhatárt… Aki napközben ködlámpával közlekedik, holott a ködnek nyoma sincs, az megint rettenetesen szabályos, és nem veszélyeztet senkit, mert cs több százan mennek el mellette, akiket elvakít, hát miért is lenne érdekes… Ha már neadj Isten régebbi autója van, az kapásból bukta, de ha még egy kicsit el is úszik neki az autó, azzal a 20-szal, már közveszélyes vandál, aki körülbelül egy gyilkos szintjén áll az embereknek… A cikk pedig maga a télen, sötétben, nem járt utakon autózás kultúrájának teljes körű tudatlansága, de tovább megyek, bármi féle autós sport teljes nem ismerése… Remélem ennél sokkal tájékozottabb “újság”írók is vannak az oldal írói közt! 😉

 • Polgármester

  Kaufmann Balázs az újságírás szégyene. ezért tart itt az ország!
  Egy fiatal újságíró ,hogy lehet ennyire rosszindulatú? Ez nem újságírás hanem mocskolódás, de hát tudjuk, ez-az ami miatt el lehet adni a sok szennylapot. Kaufmann Balázs a tényközlés szégyene.
  Isten malma lassan őröl de biztosan!

 • Abszolút mérvadó

  Kankkunennek…
  Szerintem pedig a Gonosz éppen,hogy köztetek van,ezért vagytok veszélyesek mindannyiunkra…

 • szégyen

  Kedves Kankkunen!
  Az újságíróknak van egy feladata, ami az igazság közvetítése az emberek felé. Ebben a cikkben személy szerint semmi negatívumot nem látok, csak az igazságot a szörnyű valóságról, ahol idióták -akik nem félnek senkitől és semmitől, mert úgy gondolják, hogy a pénzük mindentől megvédi őket- mások életére fittyet hányva tombolnak a közutakon anélkül, hogy bárki kérdőre vonná őket. Szégyen!

 • Április 6.

  Április 6 után ezt is megoldjuk! Szabad lesz rallizni! EGYÜTT képesek vagyunk erre is, ha ÖSSZEFOGUNK! Peti! Kitartás és előre továbbra is.

 • O. Viktor

  Szerintem ügyes és technikás én tanitottam…

 • Kankkunen

  Te Kaufmann!
  Neked benne van a munkaszerződésedben, hogy mindenben a negatívumot keresd?
  Van egy napi kvóta amit ha nem teljesítesz kirúgnak a munkahelyedről? Vagy alapból vagy ennyire gonosz?
  Büszke lehetsz magadra Te újságírók szégyene!

 • pécsi

  Két ilyen köcsög menjen össze azt kívánom,de vétlen autós ne sérüljön meg miattuk!

 • MZ/X

  Szerencse, hogy szembe nem jött senki! De amíg baleset nem lesz a vége addig nem is fog rájönni. Felelőtlenség!