A szivárvány színeiben pompázik a tv-torony!

Van hagyománya Pécsen a torony kivilágításának

Ahogy korábban megírtuk, csütörtökön, vagyis ma este tesztelik Pécs jelképének, a tv-toronynak a led-fénytesteit és a reflektorait, a próbavilágítás után pedig üzembe áll a rendszer. Arról, hogy milyen színnel legyen megvilágítva a torony, mi dönthetünk majd minden nap, egy internetes szavazáson.

Csizi Péter országgyűlési képviselő a napokban személyesen is ellenőrizte a led-fénytesteket és a reflektorokat, melyek a káprázatos látványról gondoskodnak majd. – Körülbelül másfél-két éve fogalmazódott meg bennünk, hogy a tornyot huszonegyedik századi technológiával világítsuk ki – mondta el lapunknak.

– Csütörtök este lesz egy próbavilágítás, majd augusztus 18-tól, péntektől üzembe áll a rendszer. Gondoltunk arra is, hogy ne csak egy statikus kivilágítás legyen, hanem naponta változzon, méghozzá a pécsiek véleménye alapján. A váltakozó technika kidolgozására a pécsi ITSH fejleszti már a szoftvert, a közeljövőben pedig egy internetes felületen lehet majd szavazni, hogy milyen legyen az adott nap kivilágítása – árulta el a politikus.

Csodálatos látványt nyújtott a próbavilágítás!

hirdetés

Hirdetés