A terror se szegte kedvét az utazni vágyóknak

Nem pánikoltunk be, és rohantuk el fejvesztve az utazási ajánlatok elől a terrortámadások hatására – jelenleg is szép forgalmat bonyolítanak az utazási irodák. Az eddigi pécsi tapasztalatok csak minimális veszteségről szólnak.

hirdetés

Az elmúlt hónapokban történt merényletek, robbantások, az Iszlám Állam tevékenységét hallva úgy gondolnánk, hogy senki nem mozdulna ki Magyarországról, ám az általunk megkérdezett utazási irodák munkatársai szerint nem pánikoltunk be.

A Kantavár utazási iroda tulajdonosa, Vörös Annamária szerint csak kicsit csökkent az utazni vágyók száma, ám a forgalom szempontjából abszolút nem jelentős mértékben. Mint mondta, már megfigyelhető az is, hogy a terrortámadások, robbantások után közvetlenül egy kis időre mindig megcsappan az érdeklődés az utazások iránt, de rövid időn belül visszatér a megszokott forgalom.

Elmondta, legutóbb például egy velük szerződésben álló szállodából kaptak pozitív visszajelzést, hogy a foglalásokkal minden rendben van, annak ellenére, hogy az ország gazdasága szétesőfélben van, jönnek a migránsok és a terrorveszély is magas.

nyaralás9
Továbbra is nagy a forgalom a tengerpartokon

Gonda Viktória, a Dóm Tours vezetője szerint ugyan némiképpen jobban érezhető a terrorcselekmények hatása, de nem jelentős. Megfigyelhető, hogy a szervezett, buszos utazások népszerűbbek lettek jobban előtérbe kerültek a „nyaralós” jellegű, hosszabb távúakkal szemben. Mintha a közösségi közlekedés nagyobb biztonságérzet adhatna, holott nincs különbség közöttük kockázat szempontjából – vélekedett.

Azonban teljesen megszűnt az érdeklődés Törökország iránt, ami korábban egy kedvelt célpont volt. Most is az, csak éppen nem a turistáknak. Ezzel párhuzamosan Bulgária egyre nagyobb figyelmet, valamiért nagyobb biztonságérzettel utaznak oda az ügyfelek.