Top 5-ben a pécsi egyetem

650 év, szép kor!

A fővárosi intézmények közül csak az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem, a vidékiek tekintetében pedig mindössze a szegedi intézmény tudta megelőzni a Pécsi Tudományegyetemet a HVG által összeállított felsőoktatási rangsorban.

hirdetés

Vonzóbbá teheti a felvételi előtt álló fiatalok számára a Pécsi Tudományegyetemet toplistás helyezése, amit a HVG összesített felsőoktatási rangsorában ért el az intézmény. Bár február 15-én éjfélkor lejár a jelentkezés határideje, segíthet a választásban az előkelő negyedik hely.

– A PTE számára természetesen fontos, hogy a különböző statisztikai mutatók, így a toplisták terén is megfeleljen az elvárásoknak, hiszen az intézményről alkotott véleményeket jelentősen befolyásolhatják ezek a rangsorok – fogalmazott Lengvárszky Attila, oktatási igazgató.

A pécsi egyetem célja, hogy a képzési kínálata megfeleljen a jelentkezők és a munkaerőpiac, tehát összeségében a társadalmi elvárásoknak.

– Ezt a kihívást széles képzési portfólióval, speciális képzésekkel, kiváló oktatói, kutatói gárdával lehet elérni, valamint sikeresen kell szerepelni a hazai és nemzetközi pályázati rendszerben, folyamatosan erősíteni kell a kutatási tevékenységet.

egyetemista
Vonzóbbá teheti az egyetemet a toplistás helyezés

A választás előtt álló diákok számára csábító lehet az egyetem toplistás helyezése, amit elsősorban a képzések minősége, valamint az ország első egyeteme révén több száz éves hírneve alapozott meg. Az évek során kutatások és felmérések is kimutatták, hogy nagyon fontos a barátok, a már felsőoktatásban tanuló vagy végzett ismerősök, tanárok és természetesen a szülők véleménye a felvételizők körében.

– Nagy hangsúlyt fektetünk a PTE-érzés kommunikálására, ezért is indítottuk az „Én is Pécsett Diplomáztam”, „Azért a PTE, mert…” programokat, a Facebook-aktivitásokat, a PTE mobil alkalmazásait, és a vezető oktatókat és kutatókat bemutató videósorozatot – mondta az oktatási igazgató. – Természetesen a rangsorokban való jó szereplés is hozzá tartozik ezen vélemények formálásához, különösen a szülők, tanárok vonatkozásában, vagy azoknál, akik inkább a tények alapján választanak felsőoktatási intézményt – tette hozzá.

[box title=”Több szempont dönt”]Számos szempont alapján, többek között a nyelvvizsgát szerzők aránya, az elsőévesek átlagpontszáma, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya alapján állítja össze rangsorait a HVG. Az online rangsor ide kattintva érhető el.[/box]

  • volt dolgozó

    szerintem inkább a kirúgásokban van topon, de inkább az élen. esetleg még a sajtóbotrányokban.

  • nővérke

    És a pécsi sürgősségin minden rendben van, Tisztelt Rektor úr?
    Komoly dolog a szerelem. De olyant még nem nagyon láttunk ,hogy szerelemből vezető születik,indokolatlanul, gusztustalanul és bármi áron.
    Rektor úr szerintem számolja össze a slepjét mert választás után bukta vacsora lesz. Mert önök megérdemlik.