A tudományos diákmunkát népszerűsítették

Szeptember 25-én és 26-án rendezte meg a pécsi Orvostudományi Kar második Tudományos DiákKör Börzéjét. Az esemény céljaként  fokozni szeretnék a hallgatók érdeklődését a tudományos munka iránt.

hirdetés

Szerdán dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi karának dékánja nyitotta meg a II. TDK Börzét a kar dékáni tanácstermében. Az eseményen hallgatók, illetve mentoraik próbálták bemutatni a Tudományos DiákKör tevékenységét, illetve lehetőségeit.

A rendezvény elsődleges célja tehát az volt, hogy fokozzák a hallgatók érdeklődését a TDK munka elvégzésére. Minden kari intézet és klinika egy-egy képviselője beszélt tevékenységéről, illetve ismertették azokat a témaköröket, amelyekben várják a diákok jelentkezését.

A dékáni beszéd után dr. Balogh Péter, egyetemi docens és Maróti Péter, HÖK elnök köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően pedig egy igazi csemege várt a szakmabeliekre, hiszen egy online beszélgetés kezdődött a jelenleg New Yorkban kutató dr. Buzsáki György, Agy-díjas professzorral, aki korábban szintén a PTE-n végzett.

Dr. Buzsáki György másként látja

A szaktekintély a félórás beszélgetés során elmondta véleményét a jelenlegi orvosképzésről, beszélt a magyar és az amerikai oktatás, illetve kutatói munka közti különbségről. Továbbá bárki betekintést nyerhetett jelenlegi munkásságába. Ezt követően az érdeklődők megismerhették a tudományos diákköri tevékenységet a hallgatók és a mentorok szempontjából is. Ezen kívül pedig a kari intézet és a klinika bemutatta tevékenységét, illetve a témaköröket, amelyekben várják a hallgatók jelentkezését.

Az előadások este 6-ig tartottak, majd állófogadással zárult az esemény.