A Tüke Busz azt javasolja, hordjunk maszkot a pécsi buszokon

Bár jogszabály szerint jelenleg a közösségi közlekedésben nem kötelező a maszk viselése, a Tüke Busz Zrt. azt javasolja és ajánlja utasainak, hogy viseljék az orrot és szájat eltakaró maszkot a pécsi helyi járatú autóbuszokon.

A társaság arra emlékeztet: a járványügyi szabályok betartása és egyéni döntés alapján a maszk viselése az egészség megőrzésében fontos tényező lehet, így ügyintézéskor az ügyfélszolgálati irodában, valamint menetjegy és bérlet vásárláskor a bérletpénztárakban is előnyös lehet a védőeszköz használata.

A társaság autóbuszain üzembe helyezett érintésmentes kézfertőtlenítő adagolókat az utasok kedvezően és örömmel fogadták, és utazásuk során szívesen használják azokat

– írják közleményükben. Hangsúlyozták, az utasok védelme érdekében ezek az eszközök a jövőben is az autóbuszokon maradnak, így a kézfertőtlenítés lehetősége az érintett járműveken továbbra is biztosított lesz.

Annak érdekében, hogy a korábbi szigorítások során bevezetett első ajtók lezárására és védőtávolság kijelölésére a jövőben ne kelljen intézkedéseket hoznia, a Tüke Busz Zrt. mindenkit arra kér, hogy

fertőző betegként ne utazzon a járatokon és tartsa be a koronavírus járványveszély idejére vonatkozó egészségügyi ajánlásokat.


Október 25-29. között tanszünetes menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz járatai, október 23-án pedig munkaszüneti menetrend lesz érvényben. Erről korábban ITT írtunk részletesebben. 

Kiemelt képünk illusztráció.