A vadmadarak barátja lett a pécsi állatkert

Madárbarát kert lett a pécsi zoo: az erről szóló hivatalos táblát már át is vehette az állatkert igazgatója. A mecseki parkban ugyanis nemcsak az ott lakó, hanem az oda fészkelő vagy csak éppen betévedő madarakról is gondoskodnak.

Hivatalosan is Madárbarát kertté vált a pécsi zoo: Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megyei csoportelnöke csütörtökön adta át az ezt igazoló táblát Siptár Dávidnak, az állatkert igazgatójának. Az igazgató elmondta, az Engedd élni!-kampányban is – amely során Dömper, a tatu segítségével ültettek fát – hangsúlyozták: a fejlesztések nem jelentik a környezet rombolását. Az állatkert az elmúlt időszakban komoly fejlesztésen ment keresztül, de továbbra is a fák, és ezzel együtt a madarak otthona maradt.

Bank László adta át a címet Siptár Dávidnak

Az állatkert saját erőből készített madárodúkat a közelmúltban, a látogatókkal közös akcióban mintegy húsz darabot már kihelyeztek a parkba, de folyamatosan gyártanak újabbakat is.

Folyamatosan készülnek az új madárodúk a pécsi állatkertben

Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megyei csoportelnöke elmondta, a Madárbarát kert-programjukban magánszemélyek, de akár cégek is részt vehetnek. Az egyesület szakmai segítséget ad ehhez, ám több feltételnek kell megfelelniük a jelentkezőknek: télen-nyáron itatni, télen etetni is kell a madarakat, szükséges a megfelelő fa, mesterséges odú is. Az egyesület folyamatosan ellenőrzi ezek meglétét, ha kell, a hibák esetén tanácsokat is adnak. A pécsi állatkert mindenben megfelelt, így nagy örömmel nyilvánították Madárbarát kertnek a létesítményt.

Hirdetés