A városháza kapujában tüntettek a forradalom ünnepén

A tüntetők a városháza kapujában kerestek menedéket az eső elől

Elmosta az eső a pécsi ellenzéki pártok által szervezett ’56-os tüntetést, elmaradt a tervezett fáklyás menet, de azért egy petíciót kiragasztottak a városháza ajtajára.

hirdetés

Hétfőn délután 16 órakor a Széchenyi téren kezdődött volna az a baloldali politikusok és civilek által összehozott demonstrációval egybekötött fáklyás vonulás, melynek a szervezők a „Nem ezért harcoltak…” címet adták. A zuhogó eső azonban úgy tűnik, hogy elmosta a 20-25 tüntető lelkesedését, akik a városháza kapujában gyűltek össze.

A tüntetők a városháza kapujában kerestek menedéket az eső elől

A demonstráció kimerült abban, hogy Szakács László komlói szocialista képviselő, Gulyás Emil pécsi szocialista politikus a DK, valamint a Liberálisok tagjaival és civilekkel közösen kiragasztottak a városháza falára egy petíciót.

Szakács László és Gulyás Emil a tüntetésen

A petícióban – ahogy Szakács mondta – azt követelik, hogy egy nyilvános közmeghallgatáson vitassák meg az általuk felvetett és pontokba szedett városi és a városiakat érintő problémákat, és azt, hogy „hallgassák meg a pécsi lakosokat, és ne csak dohos szobákban döntsenek a pécsiek sorsáról”. A petíciót a tüntetésen résztvevők alá is írták.

Gulyás Emil kiragasztja a petíciót

A petíció kiragasztásával a tüntetés véget is ért, a demonstrációt szervezők ezután autóval mentek a ’48-as térre, ahol megkoszorúzták a hősök emlékművét.

Egy szelfi azért még belefért