A vásárcsarnok Margit nénije

Nagy Györgyné, Margit néni már a pécsi vásárcsarnok megépülése előtt árulta portékáit a helyieknek, és még ma is nap mint nap piacozik. Zöldségeket, gyümölcsöket kínál, melyeket saját területükön termesztenek. Margit néni szombaton volt 92 éves, születésnapján felköszöntötte őt a városvezetés. 

hirdetés

Könnyekig meghatódott Margit néni, amikor szombat reggel teljesen váratlanul egy csokor virággal és egy oklevéllel a kezében beállított a pult mögé Csizi Péter, Pécs alpolgármestere. A politikus a városvezetés nevében köszöntötte a vásárcsarnok legidősebb árusát 92. születésnapján.

Margit néni, vásárcsarnok, legidősebb árus,

Margit nénit jól ismerhetik azok, akik rendszeresen a pécsi vásárcsarnokban szerzik be a spájzba valót. Az idős hölgy ugyanis már a komplexum megépülése előtt, a régi piacon is árulta saját kertjükben termelt portékáit. Mostanság dédunokája vagy unokája segít neki a munkában, hiszen a rekeszek pakolása már megterhelő volna Margit néni számára

A helyiek nagyon kedvelik a pécsi asszonyt, ha valamiért nincs reggelente a piacon, hiányolják és kérdezősködnek felőle az unokáktól. Születésnapján számtalan köszöntést kapott a vásárlóktól.

Margit néni, piac, vásárcsarnok, árus

Épp ezért gondolta úgy a pécsi városvezetés, hogy egy csokor virággal és egy oklevéllel elismerik Margit néni illetve általa a többi árus munkáját.

Csizi Péter hozzátette azt szeretnék, ha a Pécsett áruló termelők valóban 21. századi körülmények között dolgozhatnának, ezért céljuk az, hogy a közeljövőben megépülhessen az új pécsi vásárcsarnok.

– Jelenleg a tervezés szakaszban vagyunk, a kormánynak már jeleztük erre vonatkozó szándékunkat. A kérés pedig meghallgattatott, annál is inkább, mivel az egyik legfontosabb kormányzati és önkormányzati szándék az, hogy a helyi kereskedőknek, termelőknek több és egyre korszerűbb tereket hozzunk létre saját portékáik árusításához – így az alpolgármester.

A konkrét tervekről ITT írtunk bővebben.