A világ legjobb bandái között a pécsi fiúk!

Óriási hír: a pécsi Band of StreetS (BOSS) a világ legjobb 10 rezesbandája között! Azt eddig is tudtuk, hogy az országszerte az élvonalban fújják, most egy nemzetközi versenyen mutathatják meg a világnak, hogy mit is tudnak!

hirdetés

A Haizetara Nemzetközi Utcazenei Versenyt idén 11. alkalommal rendezik meg Bilbao mellett egy kisvárosban, Amorebietában június 24. és 26 között. A meghívottaknak az utcán kell megmutatniuk tudásukat a zsűrinek, akik a hallottak alapján döntenek a nyertesről. A világ legjobbjának bizonyuló csapat 10 ezer eurós pénzjutalomban részesül!

A pécsiek mellett fellépnek még portugálok, mexikóiak, olaszok, németek, spanyolok és még számos egyéb nemzet képviselteti magát a fesztiválon.

Band of streets
Nagy megmérettetés vár a pécsiekre

Fűzy Máté, az együttes tagja elmesélte, hogyan került ki a csapat a világversenyre.

– A világ minden tájáról jelentkezhettek zenekarok. Április 6-ig a nevezési papírokkal együtt csatolni kellett hanganyagot, videót és egy ismertetőt magunkról. A zsűri ez alapján választotta ki azt a 10 csapatot, akiket meghívtak Spanyolországba, a rezesbandák június végi utcazenei fesztiváljára.

Bandof StreetS
Már számtalan helyen bizonyítottak a pécsi srácok

A fiúk bemutatkozó kisfilmje:

A BOSS június 24-én érkezik Baszkföldre, három napon át kell zenélniük kifulladásig.

– Kemény lesz a hónap a zenekarnak! – mondja Fűzy. – Csütörtökön indulunk Törökországba, a rodostói Cseresznyefesztiválra! Az isztambuli Magyar Nagykövetségtől kaptuk a meghívást két évvel ezelőtt, mikor a Rhythm of Europe versenyen képviseltük hazánkat odakinn, szintén a külképviselet felkérésére. A spanyolországi verseny után pedig a szervezők megoldották nekünk, hogy rögtön, 27-én már repülhessünk haza, estére itthon szeretnénk lenni. Ugyanis másnap már Sopronban a helyünk, a VOLT Fesztivál 0. napján fogunk zenélni. Ez a környezet enyhén szólva más lesz, mint Spanyolország, úgyhogy izgalmas napok várnak ránk!

Band Of StreetS (2)
A BOSS a tőlük megszokott profizmussal lép majd fel

– Mindenképpen szeretném ezúton is megköszönni az egész csapat nevében a támogatást, amit a Tensi Tours-tól kapunk, ugyanis az iroda megelőlegezte az utazási költségeket, ez pedig óriási segítség. Nagyon sok csomaggal utazunk, dobokkal, mindenféle rézfúvós hangszerrel. Az oda- és visszaút egyszerre nagyon megterhelte volna a pénztárcánkat, de így emiatt nem kell aggódnunk. Nagyon hálásak vagyunk – mondta Fűzy.

A pécsiek ígérik, nagyon odateszik majd magukat Spanyolországban, bár már ez is óriási eredmény számukra.

Végül egy videó a fiúkról a Rythm of Europe Street Festival-ról: