A vizünket ünnepeltük

Víz körül zajló, rendhagyó majálisnak adott otthont a Tettye. A város így ünnepelt és köszönte meg a  támogatást a létfontosságú közmű visszavételéért folyó küzdelemben. A napokban zárult le a francia SUEZ és Pécs városa közötti vízműháború, ami végül egy eurójába került a megyeszékhelynek. Az állam végül átvállalta a 3 milliárd forintos kompenzációt.

hirdetés

A rendhagyó majálison sör helyett víz folyt a csapokból Pécsett. Kuponokat is osztogattak, amit a Tettye Forrásház palackozott vízére és virslire lehetett beváltani.

Sör helyett víz folyt a csapokból

– Én mindig csapvizet iszom, nem nagyon iszom mást, de ez, amit itt osztanak finomabb, valamivel fel van dúsítva – mondja Papp Ferencné, aki szintén az ajándék Tettye Forrásház vizét itta az ünnepségen.

A víz mellett a vattacukor is kelendő volt

Azért gyűltek össze a pécsiek, hogy megünnepeljék a vízi közmű visszaszerzését. Az ugyanis újra városi kézbe került. Pécs városa 1 euróért vásárolta meg a korábbi szolgáltató Pécsi Vízmű Zrt. részvényeit a francia társ-tulajdonostól, a SUEZ-től.

 

– Az elmúlt hét nagyon sikeres volt a város szempontjából, mert olyan ügyben tudtunk pontot tenni a folyamat végére, ami régóta húzódott, mert megállapodtunk a francia Suezzel, hogy véget ér a 3.5 éves vízműháború – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a múlt héten egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a kormány átvállalja a 10 millió eurós kompenzációt, amit azért kell kifizetni, mert idő előtt bontott szerződést a város a külföldi multinacionális céggel.

 • azta

  Aranka néni, ez hogy jön ide?

 • arankaneni

  Meg is csak pozitiv hozatja,hogy a nyerges gyerek a pava lanyt kapta ell.
  \

 • pécsi

  Ha már nem kellett kifizetni, hát dőzsöljünk egy kicsit, ünnepeljük meg, ami törvénytelen volt. Végtére is mi az a 3 milliárd forint a magyar adófizetőknek?

 • Hotter

  Igen akkor lenne még szebb ha a kormány elmenne külföldre dolgozni és abból fizetne, ne az emberek agyonadóztatásából. Itt semmivel sem lenne rosszabb ha az egész parlament elmenne szerintem.