A “Zöld főváros” a cél

Közös aerobik óra a város legismertebb fitnesz termeinek oktatóival, élő főzőshow az egészség jegyében, és családi vetélkedő. Így telt a szombat délután az első Pécsi Egészség és Mozgás Napon. A Szent István téren tartott programot hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, hiszen a cél az, hogy Pécs igazi zöld főváros lehessen.

hirdetés

Hatvan perces bemelegítéssel kezdhettek reggel tíz órakor a Szent István téri rendezvény résztvevői. Az első Pécsi Egészség és Mozgás Napon a város legismertebb fitnesz központjai egymást váltva tartottak aerobik órákat az arra járóknak. A tornát Dj és konga show kísérte, úgyhogy a táncos edzések garantáltan mindenki felráztak a hétvégi kómából.

aerobik, fenék, segg, csaj, torna

aerobik3

A reggeli átmozgatást a Szélkiáltó együttes gyermekkoncertje követte, majd egy élő főzőshow keretein belül a Room Bistro&Club megmutatta pécsieknek, hogy miként lehet a hagyományos fogásokat egészségesen elkészíteni.

Később pódiumbeszélgetéssel folytatták a táplálkozás témakörét, meghívott szakértőkkel kivesézték az élő, azaz nyers étkezés előnyeit illetve hátrányait.

Páva Zsolt Pécs polgármestere maga is ellátogatott a rendezvényre, és biztosította a közönséget arról, hogy a városban a jövőben egyre több sportos és szabadidővel kapcsolatos program várható. Továbbá gyarapodni fognak a parkosított, zöld övezetek valamint a sportközpontok. Mindezek eredményeként pedig elképzelhető, hogy 2017-ben Pécs eséllyel indulhat majd az “Európa Zöld Fővárosa” címért, amely munkahelyeket és új beruházásokat jelent Pécsnek.