Agyonverték, feldarabolták, eltüzelték

Jogerősen is elítélték azt a két férfit, akik előbb halálra verték, elégették, majd feldarabolták Bogdán Jánost a baranyai Cserdiben 2010-ben. Az áldozat feje azóta sem került elő. Egy nő bűnpártolás miatt kapott felfüggesztett börtönt. 

hirdetés


Bogdán Jánost (címlapos képünkön) édesanyja egy évig kereste. Csak egy rendkívül lelkiismeretes, az asszonnyal együtt érző nyomozónak köszönhető, hogy az elkövetők meglettek.

Ilona az édesanya szerint többször is bejelentette János eltűnését, de nem találták meg a fiát. Az eltűnése után egy évvel véletlenül járt náluk egy rendőr, aki a történet hallatán elindította a nyomozást. Így derülhetett ki, hogy Bogdán Jánosnak 1500 forintért kellett meghalnia, miután összeszólalkozott barátjával a Cserdi szőlőhegyen. A vád szerint D. Cs. agyonverte, majd sógorával, K. J.-vel együtt felgyújtotta, feldarabolta, végül lefejezte a férfit.  Első fokon 9 és 7 év börtönt kaptak, valamint a bűncselekmény idején a helyszínen tartózkodó fiatal lány bűnpártolás miatt 1 év 8 hónap szabadságvesztést kapott, amit 4 év próbaidőre felfüggesztettek.

istvan mutter
Nem adta fel, és egy nyomozó segített neki

A Pécsi Táblabíróság jóváhagyta a férfiakra kiszabott ítéletet, a lány büntetését 1 év fogházra, a próbaidő tartamát 3 évre enyhítette.

D. Cs. még 2010-ben, előzetes letartóztatáskor nyilatkozott.

– Rohadt büdös volt, amikor Pistát elégettük, majd’ kifordult a gyomrom, de nem tudtam mit tenni, mert nagyon féltem a sógoromtól – mesélt lapunknak a borzalmas éjszakáról, amit még ma is rémálomként él meg. – Az nem igaz, hogy Pista fel lett darabolva, azt azért gondolják, mert szanaszét találták meg a testrészeit. Emlékszem, hogy J. hatalmas tüzet rakott a ház mellett, oda kellett rádobnunk a holttestet, amely reggelig égett. A megégett darabokat Tesco-szatyorba tettük és széthordtuk a környéken.

A fejét és a törzsét a ház melletti pottyantós WC-be akarták rejteni, de oda nem fért be, ezért egy távolabb található kiszáradt kútba vitték – emlékezett vissza.

Az elkövetőket egyébként nem gyilkosságért, hanem – egymástól eltérő bűncselekményekért – halált okozó testi sértésért, súlyos testi sértésért és kifosztásért ítélték el.