Ajándék színdarabbal hálálják meg a járványhelyzetben helytálló pécsiek munkáját

A járványhelyzetben helytálló pécsi egészségügyi dolgozók, szociális munkások és önkéntesek számára korábban felajánlott első ingyenes színházi előadást, a Pécsi Nemzeti Színház „Balfácánt vacsorára” című slágerdarabját augusztus 4-én este a Pécsi Nyári Színház színpadán mutatják be újra. Azt viszont érdemes tudni, hogy nagy zivatar közeleg, az előadásnak pedig nincs esőnapja.

hirdetés

 

Ahogy azt a Káptalan Kert és a Pécsi Nyári Színház programjának beharangozásakor már megírtuk, a Pécsi Balett, a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Harmadik Színház közös kezdeményezéseként a szabadtéri színpad műsorára tűzött két darabot is azok számára tette ingyenessé, akik a járványhelyzet frontvonalában sokat tettek a pécsiekért és Pécsért. Az egészségügyi dolgozók, önkéntesek, civilek és szociális munkások számára felajánlott ajándék-előadások: az augusztus 4-ei „Balfácánt vacsorára” (Pécsi Nemzeti Színház) és az augusztus 12-ei „A szent család” (Pécsi Harmadik Színház). A Pécsi Balett mint a Pécsi Nyári Színház működtetője, a helyszín felajánlásával fejezi ki köszönetét.

A „Köszönjük Magyarország” programhoz kapcsolódó zárt körű előadásokra a járványidőszakban aktívan helytálló pécsiek az önkormányzat koordinálásával regisztrálhattak.

Az aktuális előadás augusztus 4-én tehát Francis Veber klasszikusa, a Lipics Zsolt főszereplésével igazi pécsi örökzölddé vált „Balfácánt vacsorára” lesz Nagy Viktor rendezésében, amit a nyári színház 21 órakor tűz műsorára.

Fontos tudni, hogy az előadásnak nincs esőnapja, tehát ha Pécset valóban eléri a meteorológusok által előre jelzett nagy zivatar, akkor a darab elmarad.

Baranya megyében ugyanis narancssárga, 2-es fokozatú riasztás van érvényben zivatar veszélye miatt. Ez azt jelenti, hogy hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett szél és jégeső is lehet. Felhőszakadás miatt pedig 1-es fokozatú riasztás él a megyében, mely szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Délután három órától számíthatunk viharokra Pécsen. Horvátország felől egy szupercella érkezése várható. A zivatarok kísérői a felhőszakadás, vagy nagyobb jég, és a heves szélvihar lehet.

FRISSÍTVE – 17.20: ELMARAD AZ ELŐADÁS, DE EGY KÉSŐBBI IDŐPONTBAN MEGTARTJÁK

A Pécsi Nyári Színház Facebook-oldalán jelentették be, hogy az előadás elmarad, ugyanakkor egy későbbi időpontban a Pécsi Nemzeti Színházban mégis megtartják. A pontos időpontról később adnak tájékoztatást.

 

 

 

hirdetés

Hirdetés